Time flies when you’re having fun. Ons kleine meisje Elysa is deze maand alweer één jaar geworden. Raar maar waar, nu ze net jarig is geweest is het of de baby er helemaal af is! Kleine meisjes worden groot. Naja ze is natuurlijk nog steeds ienieminie maar deze mama vind haar al ontzettend gegroeid. 

En als kleine meisjes groot worden, een echte dreumes zijn, is het natuurlijk tijd voor een flitsende driewieler. De wereld verkennen op een eigen fietsje en genieten van de ritjes door de buurt. Voor zo’n gave driewieler kun je het beste bij het merk Little Tikes kijken want zij hebben een heel ruim assortiment. Alles in verschillende kleuren en uitvoeringen. Voor Fynn hadden we een oudere maar prima driewieler van mijn schoonouders geleend. Deze was ondertussen weer retour en een eigen driewieler was daarom meer dan welkom!

Little Tikes

Little Tikes maakt mooi, degelijk en veilig speelgoed. Afgestemd op hun doelgroep: kinderen. Ze weten precies wat kinderen leuk vinden en spelen daar feilloos op in. Hun missie is dan ook het beste speelgoed van de wereld ontwikkelen! En daar zijn ze in geslaagd. Niet gek want het bedrijf bestaat al sinds 1970 en het assortiment is erg breed. Van babyspeelgoed tot voorschoolsspeelgoed. Van buitenspeelgoed tot interactieve spelletjes. Little Tikes maakt producten die de geestelijke ontwikkeling, motoriek en nieuwsgierigheid van het kind prikkelt. Dat is wat Little Tikes groots maakt!

Perfect Fit 4-in-1 Driewieler

Daar kwam Andy onze vaste postbezorger met een grote doos aan. Ik stond al te trappelen als een klein kind want dat was natuurlijk de driewieler! Nadat ik het pakket in ontvangst genomen had, stonden er ook een enthousiaste peuter, een kierende dreumes en een handige papa klaar om de driewieler in elkaar te zetten. Ik kreeg nog maar net de batterij van mijn camera opgeladen om er een paar foto’s van te schieten.

Het feest begon met het openscheuren van het papier dat om de doos zat. Dat was een mooie taak voor Fynn en Elysa! Zo kon Elysa alvast oefenen voor haar verjaardag een week later. Papa zat al klaar met de schroevendraaier. Voor de niet zo handige ouders onder ons: er zit een hele duidelijke beschrijving bij. Wanneer je deze even rustig doorleest, heb je de driewieler zo in elkaar gezet! Wat mij direct opviel was de degelijkheid van de driewieler. Het lijkt wel een kinderwagen zo geavanceerd is hij. Goeie stevige metalen buizen en onderdelen van zeer stevig en hard plastic. Ook geschikt dus voor de wat slechtere weersomstandigheden en minder egaal terrein. Tevens kun je er op hete zomerdagen heerlijk mee toeren want er zit een mooie zonnekap op die je kindje beschermt voor de zon.

Zoals de naam al zegt — 4 in 1 — kun je meerdere kanten op met deze hightech driewieler. De driewieler is namelijk geschikt voor kindjes vanaf 9 maanden tot ongeveer 4 jaar (22 kg).
Stage 1: Elysa is nu één jaar. Haar voetjes kunnen nog lang niet de trappertjes laten ronddraaien maar toch kan ze de driewieler al goed gebruiken. Je kunt er namelijk een speciaal plateau op plaatsen waarop de voetjes kunnen rusten en ze nog niet hoeven te trappen. De driewieler kan door middel van een speciale stuurbare stang geduwd worden. Hierbij is ook weer aan alles gedacht: er zit een dienblad in verwerkt zodat je het bekertje van je kind gemakkelijk mee kunt nemen wanneer je op pad gaat. Bij het voorwiel kun je een klikje omzetten waardoor de trappers stil blijven staan en bij het rijden niet meer rond draaien. Daarnaast bevat het zitje een vijfpuntsriem om je kindje vast te zetten en speciale armleuningen aangezien de allerkleinsten nog niet goed bij het stuur kunnen.

Stage 2: Wanneer de beentjes lang genoeg zijn om bij de trappers te kunnen, kan het plateau verwijderd worden. Ze kunnen dan zelf oefenen met meetrappen terwijl papa of mama met de duwstang de driewieler blijft besturen. De pedaaltjes zijn antislip wat het oefenen meteen een stuk makkelijker maakt. Speciaal voor de kleinsten is de rugleuning van het zitje verhoogd zodat het net wat meer ondersteuning aan het hoofdje biedt.

Stage 3: Vanaf ongeveer 1½ jaar kan je kindje mee gaan sturen. De armleuning en verlengde rugleuning kunnen dan ook verwijderd worden. Dit is natuurlijk nog oefenen dus indien nodig kun je met de duwstang nog ingrijpen. Ideaal! Wat ook ontzettend leuk is, is de extra grote laadbak die achterop de driewieler wordt bevestigd. Onze kleine ontdekkers kunnen zo van alles wat ze onderweg vinden mee naar huis nemen. Maar ook als je even naar het dorp of de stad gaat is de bak ideaal om wat spullen in mee te nemen. Zoals ik al eerder zei: hier vervangt de driewieler op sommige momenten onze kinderwagen al! Even een kleine boodschap halen is natuurlijk hartstikke leuk zo samen met de fiets.

Stage 4: Wanneer je kindje ongeveer 2½ a 3 jaar oud is wordt het tijd om zelf aan de slag te gaan. Bye bye duwstang, hello world! Zelfs Fynn die bijna 4 jaar is, vindt het leuk om even rond te crossen op de driewieler.

De driewieler is makkelijk te besturen, zelfs met één hand. Wel merk ik dat er wat speling op het stuur zit voordat hij daadwerkelijk gaat sturen. Oma neemt Elysa in de driewieler mee als ze de hond gaat uitlaten. Ideaal dus! Ook past hij prima in zijn geheel in auto’s met een ruime achterbak. Je kunt de duwstang helemaal inschuiven waardoor hij minder ruimte inneemt. De driewieler kan niet in elkaar geklapt of geschoven worden zoals een buggy. De stang er helemaal op en af halen is wat lastiger. Je moet even doorhebben hoe dit werkt, dan is het al snel eenvoudig te doen. Ook het zonnescherm er afhalen kost enige kracht, er op laten zitten kan natuurlijk ook prima want je kunt het heel handig inschuiven wanneer je deze niet gebruikt. De driewieler is verkrijgbaar in een mooie roze en turquoise kleur.

Wij zijn er ontzettend blij mee en zullen er nog lange tijd met veel plezier gebruik van maken. Niet alleen Elysa is verwend met een prachtig cadeau, we mogen ook een volger van mamaisthuis deze Perfect Fit 4-in-1 driewieler cadeau doen, hoe gaaf is dat! Wat moet je doen om kans te maken:

Winactie

  • We waarderen het als je de Facebookpagina van mamaisthuis een like geeft.
  • Geef hieronder aan voor wie je deze toffe driewieler wilt winnen.
  • Like het bericht over deze actie op Facebook zodat we jou kunnen traceren mocht je de winnaar zijn.

De actie loopt tot en met vrijdag 1 september. Daarna lees je hier wie de winnaar is dus houd de blog goed in de gaten. Een mooie vrijdag allemaal!

Hoera! 

Van harte Marion Poetse Thomas, jij kunt er heerlijk op uit gaan samen met je kleintje. The Perfect Fit 4-in-1 is voor jou! Bedankt allemaal voor het meedoen en een heel mooi weekend gewenst! x