Tot vier jaar geleden wist ik niet waar hij het over had. Ik vond het eerlijk gezegd maar gezeur; een loopneus, tranende ogen en de hele dag niezen. Is dat nou echt zo erg, hooikoorts? 

Ja dat is het! Wat een drama, en wat heb ik nu achteraf te doen met al die mensen die ik tot vier jaar geleden niet begreep.

Voor de geboorte van mijn jongste zat ik graag buiten. Lekker genieten van het voorjaar, de eerste zonnestralen en de zachte temperaturen. Heerlijk! Dat waren echt mijn me-time momentjes.

hooikoorts medical tape essentiele olienIeder jaar erger

Tegenwoordig is alles anders. Van het voorjaar tot laat in de zomer, bestaat geregeld ‘even lekker genieten in de buitenlucht’ voor mij niet meer. Ik ben nu ook zo’n patiënt! Ik ben sinds een paar jaar lid van de hooikoortsclub en heb tot op de dag van vandaag nog niet het ‘medicijn’ gevonden waardoor ik mijn lidmaatschap kan stopzetten.

Voor mij blijft het een compleet raadsel waardoor ik nu ineens last heb van hooikoorts. Wel lijkt het ieder seizoen erger te worden en ontneemt het mij steeds meer voorjaars- en zomerfun. Zo ontzettend balen; gewoon even lekker naar buiten gaan met de kinderen, fijn wat ‘werken’ in de tuin of genieten van de natuur is er niet meer bij. Zeker niet op dagen waarop de pollenconcentratie huge is, zoals afgelopen weekend.

Grover geschut nodig

Dit weekend lag ik zelfs met griepklachten plat! Een pijnlijke keel, heesheid, overal spierpijn en doodmoe. Normaal — nou ja noem het maar normaal : ( — heb ik vooral last van tranende ogen en hoofdpijn. Die klachten kan ik meestal goed onderdrukken met essentiële oliën. Maar de klachten van afgelopen weekend hadden grover geschut nodig, dat was mij wel duidelijk.

Lees ook: Mijn ‘moederschapsplan’ lag al klaar

Geen extra verstoorders

Nu is er een hoop te doen tegen hooikoorts. Medicatie, acupunctuur, immunotherapie of het tijdig nemen van lokale honing. Door mijn chronische ziekte, slecht werkend immuunsysteem, heb ik de keuze gemaakt om mijn lijf vrij te houden van medicatie. Ik slik geen hormonen en het liefst ook geen medicijnen.

Bij mijn partner zie ik dat medicatie enigszins helpt maar niet voldoende en dat het vaak gepaard gaat met moeheid. Juist dat laatste kan ik er niet bij hebben. Met een laag energielevel en altijd op zoek moeten gaan naar de juiste balans kan ik extra verstoorders in mijn lijf niet gebruiken.

Tape plakken tegen hooikoorts

Heel vervelend en lastig want hoe kan ik nu die hooikoorts de baas worden? Gelukkig helpen de oliën mij vaak redelijk maar voor dit soort heftige stuifmeelaanvallen ga ik toch wat anders proberen. Via een bekende werd ik vorig jaar geattendeerd op het bestaan van ‘hooikoortstape’. Dit weekend kwam het weer op mijn tijdlijn voorbij. Gezien het feit dat de tape zonder medicinale toevoegingen is, spreekt het mij aan. Baat het niet dan schaadt het niet.

De tape wordt op de huid aangebracht en maakt contact met de sensoren die onder de huid liggen. Door de spanning van de tape ontstaat een betere doorbloeding. Deze doorbloeding zorgt ervoor dat het immuunsysteem beter werkt waardoor de klachten verminderen.

Ik ga van de week een afspraak maken maar ben eigenlijk wel benieuwd of iemand van jullie hier ervaring mee heeft? Zou je die hieronder willen delen? Superfijn, many thanx!