Vandaag was ik aanwezig bij VTechs eerste bloggerslunch. Hiervoor was een prachtige locatie gekozen, namelijk The Harbour Club in Amsterdam. Wat een stijlvolle locatie en enthousiaste club bloggers en vloggers bij elkaar.

Leuk om iedereen te ontmoeten en met elkaar het glas te heffen op een waanzinnige uitbreiding van het VTech-assortiment. VTech ontwikkelt gemiddeld zo’n 80 tot wel 200 nieuwe producten per jaar en dat ze daar succesvol mee zijn, is wel gebleken. Welk kindje heeft er nu niet iets staan van dit educatieve en interactieve merk? Toet Toet Auto’s of de Zoef Zoef Vriendjes; de kleuren, liedjes, vormen en melodietjes nodigen uit tot ontdekken en ontwikkelen. Ook ooit gedacht: ‘Als ik later groot en mama ben dan ga ik voor naturel, monochroom en het liefst geluidloos?’ Neh neh, its not gonna happen, kinderen willen alles wat jij misschien niet wilt en dat is maar goed ook want al die eigenschappen zijn ontzettend goed de ontwikkeling van je kind. Geluid, liefst zo veel mogelijk, kleur, liefst zo hysterisch mogelijk en rollenspelen, liefst zo vaak mogelijk. Het antwoord daarop ontwikkelt VTech voor jou: een breed assortiment aan speelgoed waar kinderen iets van kunnen leren. Het nodigt uit tot creativiteit, oefenen met taal en stimuleert de persoonlijke en motorische ontwikkeling.

Nieuwe producten dit najaar

Tijdens de heerlijke lunch werden we bijgepraat over de nieuwe producten die er nog aan gaan komen of onlangs gelanceerd zijn. De heren van VTech vertelden met enorme passie over het nieuwe speelgoed, wat heel begrijpelijk is want het is ook allemaal onwijs leuk. In deze post praat ik jullie bij over een aantal van de speelgoeditems die we vandaag hebben gezien en mochten testen, absolute aanraders voor Sinterklaas of kerst!

Magibook, genomineerd voor speelgoed van het Jaar!

Zo is het nieuwe product Magibook genomineerd voor speelgoed van het jaar. We hebben een uitgebreide demonstratie gekregen en ik vind het ook echt een aanrader. Het MagiBook staat vol interacties met fantastische personages en fijne verhalen. Met de magische pen kun je oefeningen doen op het gebied van slimme weetjes, vrolijke liedjes, dieren, cijfers en kleuren. Maar ook vind je er herkenbare dingen uit het dagelijks leven in. Leerzaam, leuk en heel handig om mee te nemen, bijvoorbeeld als je op pad gaat met de auto. Er kunnen activiteitenboekjes over allerlei onderwerpen bij gekocht worden, waardoor het Magicbook kan meegroeien met het niveau en de interesses van je kind. Nieuwe content van de activiteitenboeken download je eenvoudig via Explor@Park. Zo blijf je je kindje prikkelen en heb je de beschikking over wel meer dan 40 activiteiten en 3000+ interacties. Een hele goede voorbereiding op de basisschool voor kindjes vanaf een jaar of 3!

Zoef Zoef Dieren Avonturenjungle

Als er iets tot de verbeelding spreekt en de fantasie prikkelt dan zijn het de Zoef Zoef Dierenvriendjes wel! Wat zijn het toch een schatjes om te zien en wat hebben ze allemaal leuke liedjes en melodietjes. Kinderen raken niet uitgespeeld, zelfs de Toet Toet Auto’s kunnen mee doen en wegdelen kunnen worden aangelegd. Creëer zo je eigen wereld vol liefde, plezier en muziek! Dit najaar is er een nieuwe uitbreiding op het Zoef Zoef Dierenrijk op de markt gekomen: De Avonturenjungle! King of the jungle ‘Aaron aap’ neemt je mee op avontuur. Het beloofd een fantastische ontdekkingstocht te worden vol glij- en tuimelplezier. Onderweg zul je ook nieuwe vriendjes ontmoeten, VTech heeft namelijk een hele gave primeur: ze komen dit najaar met tuimelvriendjes in verschillende kleuren en uitvoeringen. Ze zijn misschien klein van stuk maar ze hebben ontzettend veel lef en gaan graag met je mee op avontuur in de jungle. Superlief toch, en dit is pas het begin … vanaf nu mag je de tuimelvriendjes in je armen sluiten want there is more to come. : )

Swing & Speel Aap

Wat een ontzettend vrolijk vriendje is dit, een grappige kleurrijke aap met veel te grote schoenen, verliefd! Deze aap wordt met gemak het vriendje van jouw kindje want ze kunnen samen heel gezellig spelletjes doen. Speel ‘pak me dan’ waarbij je aangemoedigd en uitgedaagd wordt door de aap of doe een samen een dansje op de door jouw uitgekozen muziekstijl. De aap is gemaakt van stevig en duurzaam materiaal en kan tegen een stootje. Maar gelukkig is deze aap ook slim want wanneer hij in de buurt komt van jou of een obstakel, loopt hij weg en zal hij je uitnodigen tot een nieuwe spel of het oefenen van cijfers en letters. Je kunt ook samen met de aap over de grond kruipen, vindt hij hartstikke leuk en misschien beloont hij jou dan wel met een mooi liedje!

Schep & Leer IJscokar

Wie is er niet gek op ijs? IJs in alle kleuren van de regenboog en het liefst zoveel mogelijk bolletjes op een horentje, herkenbaar? Binnenkort kan jouw kleintje zich uitleven als een echte ijsverkoper. Zie je het al lopen door de straat, snoezig toch? Een gezellige kar in mooie zachte kleuren waar echte ijsverkopers met trots de mooiste creaties in zullen maken. De interactieve ijslepel herkent de verschillende smaken en toppings, hoe magisch! Wanneer je de dubbelzijdige kaarten in de kassa steekt verschijnt er een bestelling en kun je aan de slag. Maar op eigen creatieve wijze de meest smaakvolle horentjes maken mag natuurlijk ook. Leef je uit en leer ondertussen tellen, kleuren, de verschillende smaken en geniet van vrolijke melodietjes en liedjes. De Schep & Leer IJscokar vond ik één van de leukste nieuwe producten die gedemonstreerd werden, het water liep me in de mond en ik zag mijn kleine peuter al een nieuwe taak op zich nemen tijdens één van de eerst komende verjaardagen. : )

Speelpret Picknickset

Houdt jouw kindje ook zo van de tafel dekken, gezellig maken met vrolijk bestek en dan vooral ‘net alsof’ eten. Is het echte eten vaak een uitdaging met kinderen, wanneer het spelenderwijs gebeurt is het één groot feest, wordt er gelachen en gedronken en lijken ze moeiteloos alles naar binnen te schuiven. Why?? Ik heb het antwoord: omdat eet- en tafelspeelgoed nu eenmaal heel erg leuk en uitnodigend is. Kijk nu zelf, hoe tof is deze set! Een stevige picknickmand met een vrolijk gezichtje erop voorzien van afsluitbare kleppen aan de bovenkant. Ik vind hem enig om te zien en dat de mand roze is maakt onze stoere peuter of kleutermannen natuurlijk helemaal niet uit. Superhip, picknick in style! Op de mand zitten twee speelstanden waarmee je ook met dit speelgoed uitgenodigd wordt te ontdekken en ontwikkelen. Spelenderwijs kennismaken met de verschillende vormen, kleuren, etenswaren en tegenstellingen. De mand geeft maar liefst 30 reacties in een hele lieve stem dus voldoende interactie voor een rollenspel. En hoe leuk zijn de accessoires, ik verheug mij nu al op de eerste picknick in het park!

Testmama gezocht:

Spiegel Speelpaneel

Het laatste product dat ik wil uitlichten is het Spiegel Speelpaneel, geschikt voor kindjes vanaf 3 maanden tot ongeveer 2 jaar. Het speelgoed nodigt kindjes uit om verstoppertje te spelen, in de spiegel zie je af en toe dierenvriendjes verschijnen, heel schattig! Je kunt het bevestigen aan een ledikantje of box maar als je kleintje al op de buik kan liggen kun je het ook plat op de grond leggen. Aangezien onze kinderen te oud zijn, lijkt het mij leuk als één van de volgers van mamaisthuis dit nieuwe product gaat testen en daar een mooie review over schrijft. Wat kan het product allemaal, hoe zijn de melodietjes en wat is de reactie van je kindje op de spiegel?

Heb je een kindje in de baby-dreumesleeftijd, een vlotte schrijfstijl en lijkt het je leuk om een keer een VTech-product voor mamaisthuis te mogen reviewen, doe dan mee!

  • Like het bericht op Facebook waarin naar deze blogpost wordt gelinkt.
  • Geef hieronder in een reactie aan dat je je kandidaat stelt als testmama en laat ons weten hoe oud je kindje is.

Maandag 18 september maken we bekend wie binnenkort het Spiegel Speelpaneel zal ontvangen. Heel veel succes en een hele fijne dag, almost weekend!

Winnaar: 

Hoera, we hebben een testmama gevonden: Lotte Kettenis jij bent de gelukkige! Neem je contact met ons op? Iedereen bedankt en een fijne dag gewenst!