Toen ik zwanger was van onze kindjes kon ik mij enorm verheugen op het heerlijke babygeurtje wat een baby van nature heeft. Het is echt iets magisch, die geur van je eigen kindje, zo eigen en uniek!

Los van het feit dat we aan het geurtje van de baby ons eigen kindje herkennen zoals een baby de moeder herkent aan haar eigen geur, heeft de geur van een baby ook een functie. De geur van baby’s stimuleert het brein van vrouwen, zo blijkt uit nieuw wetenschappelijk onderzoek. Als vrouwen de geur ruiken van hun pasgeboren kindje, dan wordt hun hersenkern actiever. Dit zogenoemde beloningscentrum van het brein maakt dopamine aan, een stof die ook vrijkomt bij plezierige activiteiten, zoals eten en seks. De communicatie op basis van geuren tussen moeder en kind is erg intens! Deze reactie van de hersenen verklaart waarom vrouwen vaak onmiddellijk verknocht zijn als ze een baby vasthouden en uitspraken doen als: ”hij is om op te eten.” Waarom moeders meer geprikkeld raken door de geur van een baby dan vrouwen zonder kinderen komt waarschijnlijk door de hormonale veranderingen tijdens de zwangerschap.

Toen ik wist dat ik zwanger was, ging ik meteen allemaal heerlijke baby verzorgingsproducten aanschaffen. Hoewel een baby al heerlijk ruikt van zichzelf, vind ik dat getut met die producten ook altijd een feestje. Even lekker badderen of masseren met olie, onze kindjes waren en zijn er dol op. Maar bij beide kindjes merkte ik al snel een bepaalde gevoeligheid van de huid. Bloem vooral reageerde nogal snel op bepaalde producten met parfum. Bij Jip merk ik ook dat vooral de hoofdhuid en de huid van de romp wat gevoelig is en daarom ging ik op zoek naar een product wat vooral puur en eerlijk is. Producten die de pH-waarde van de huid in balans houdt maar toch voldoende reinigt.

Via internet kwam ik op het spoor van ‘Petit & Jolie’: een natuurlijke verzorgingslijn voor zwangere vrouwen, baby’s en kinderen. Petit & Jolie gebruikt géén synthetisch ingrediënten, geen parabenen, geen kleurstoffen en geen zeep. Alles is 100% natuurlijk (zover mogelijk zijn de producten afkomstig van biologische landbouw). De producten hebben een milde aangename geur door het gebruik van onder andere deze ingrediënten:
Abrikozen olie is een milde olie en geschikt voor de droge en gevoelige huid. Het bevordert de elasticiteit van de huid.
Amandel olie is rijke olie, die tevens vocht reguleert en huidirritaties vermindert.
Rozemarijn extract zorgt voor ontspanning van de spieren.

Producten die wij graag gebruiken

Producten die wij graag gebruiken

Door de ingrediënten en samenstelling zijn de producten van Petit & Jolie uitermate geschikt voor de gevoelige baby -en kinderhuid en wordt de huid met liefde verzorgt en beschermt! Een leuke bijkomstigheid vind ik dat de producten er onwijs leuk uitzien in al die verschillende kleurtjes, net als de naam die is heel toepasselijk past bij het jonge en kleine lijfje wat verzorgd gaat worden. Petit & Jolie is helemaal van deze tijd; stoer/ lief design en vooral heel gezond voor de huid!

Op dit moment bestaat de productlijn van Petit & Jolie uit:
* Anti- Striae olie voor mama’s
* Badolie
* Haar & Body shampoo
* Billencreme
* Bodylotion
* Massage olie
* Handzeep

Naast deze mooie en fijne verzorgingsproducten zijn er ook nog rompers, badcapes, hydrofiel doeken en washandjes te krijgen, allemaal van biologisch katoen.

Handen wassen doen we vaak en graag, met dit product blijft de huid in goede conditie

Handen wassen doen we vaak en graag, met dit product blijft de huid in goede conditie

 

Met de producten van Petit & Jolie zorg je voor een natuurlijke start van het leven voor je kindje en houd je wat puur is puur! 

Esther heeft Petit & Jolie in 2012 opgericht en ontwikkeld met de inspiratie van het wonder van haar zwangerschappen en de puurheid waarmee kinderen geboren worden. Ze was  op zoek naar eerlijke, pure en biologische producten voor baby’s, kinderen en zwangeren, net als het ‘pure’ van de baby en kinderhuid. Toen ze merkte dat dit nog nauwelijks op de markt was besloot ze om dit zelf te ontwikkelen omdat ze het belangrijk vind om producten aan te bieden van hoge kwaliteit die zowel goed voor de baby is maar ook zeker voor de omgeving.

Wij zijn heel enthousiast over de producten van Petit & Jolie! Wil je het zelf ook eens proberen of wil je iemand een product cadeau doen, klik dan hier voor meer info

We mogen in samenwerking met Petit & Jolie op 5 december 3 van deze heerlijke producten weggeven! Like de pagina van mamaisthuis en Petit & Jolie op Facebook, like het bericht op Facebook en geef onder het bericht aan dat je meedoet, succes!