Jip is net 3 jaar en twee maanden en wordt met de dag leergieriger. Met twee grotere zussen in huis is het natuurlijk een walhalla van ontdekken en speelt hij vaak op zijn eigen peutermanier met speelgoed dat eigenlijk bedoeld is voor veel oudere kindjes.

Zo is hij dol op speelgoed waar elektronica inzit en kleine computertjes of horloges waarop van alles te ontdekken valt. Als ‘het ding’ dan ook nog terug praat of aanwijzingen geeft, kan Jips dag niet meer stuk!

IMG_9494 (002)

Was het eerst nog vooral kleien, tekenen en met Lego of Duplo spelen, inmiddels heeft hij zijn horizon flink verbreed en weet hij overal een rollenspel in te gooien of zelfs eigen spelregels te verzinnen. Nieuw speelgoed kopen we eigenlijk niet tussendoor. Verjaardagen en Sinterklaas zijn de momenten waarop we gaan uitbreiden en af en toe wordt er iets van het zakgeld gekocht of worden ze verwend door familie. Superleuk dus voor Jip dat hij twee weken geleden een heel tof perspakketje ontving met daarin de Fisher-Price Smart Scan Kleurenkameleon. Een stevig, handzaam en mooi product om te zien. Met de kameleon nog in de verpakking werd Jips fantasie meteen al geprikkeld. Hij noemde het tijdens het spelen lange tijd een rups maar dat keurden we goed, voor een zinvolle les biologie is het nu nog te vroeg. Wat een schattig leuk nieuw vriendje is dit voor onze peuter!

Jips grote zussen hielpen hem met uitpakken en met zijn drieën gingen ze op onderzoek uit. Nadat de oudste de handleiding bestudeerd had, was al snel duidelijk dat het eigenlijk allemaal voor zich wees. Met deze kameleon leren kinderen meer over kleuren en cijfers en het stimuleert ze de wereld om zich heen te ontdekken; want welke kleuren zijn er nu allemaal? Deze Kleurenkameleon heeft op zijn staart een knopje waarmee je kiest voor één van de 3 interactieve standen.

IMG_9498 (002)

De Kleurenstand:

In deze stand kun je alle kleuren scannen die je tegenkomt. Niet alle materialen zijn even geschikt maar ruwe materialen en kleding gaan prima. Jip was echt verbaasd dat de kameleon alles wist te benoemen en dat — wanneer hij de kleur vertelt —zijn lijfje oplicht in die kleur. Magisch! Vaak vertelt de kameleon ook een leuk verhaaltje over de kleur die je scant of hij zingt een leuk liedje. Ik voorzie een echte vriendschap, we hebben een nieuw huisdier in huis. : ) Bij de kameleon worden ook gekleurde verfspatten geleverd en deze kunnen ook gescand worden. De kameleon geeft leuke opdrachtjes: “Wil je mij je lievelingskleur laten zien?” En hij leert kinderen kleuren mengen zodat er nieuwe kleuren ontstaan! “Laten we de kleur paars maken. Welke kleuren hebben we daarvoor nodig?”

De Telstand:

Deze stand vindt Jip ook erg leuk. Helemaal omdat de kameleon een leuk muziekje speelt en daarbij in verschillende kleuren veranderd. Hij vindt het leuk om samen met de kameleon tot 10 te tellen en het blijft bijzonder voor hem dat de kameleon ook de kleur herkent. Tijdens dit spel stelt hij ook vragen zoals: “Welk cijfer komt er na het cijfer 6 maar voor het cijfer 8?” En vraagt de kameleon bijvoorbeeld om het cijfer 4 te laten zien. Op de bijgeleverde verfspatten staan namelijk ook cijfers en deze moet je dan scannen. Aangezien Jip nog niet echt cijfers kan lezen is deze stand iets te lastig maar ik schat in dat hij over een klein jaar hier ook het antwoord op weet.

IMG_9491 (002)

De Spellenstand:

In deze stand krijgen kids een opdracht en moeten ze aanwijzingen opvolgen. Zoals “Zoek 5 blauwe voorwerpen binnen 10 seconden. Klaar? Af.” Goed luisteren is dan belangrijk en dat is voor onze ondernemende 3-jarige nog wat lastig. Hij begrijpt nog niet echt dat een aanwijzing een begin en een eind heeft. ; ) Deze stand is voor oudere kindjes maar dat is juist fijn; zo heeft Jip hier nog lang plezier van en blijft de kameleon uitdagend speelgoed!

Deze interactieve kameleon is echt leuk speelgoed, spelenderwijs leren is iets waar straks op de basisschool nog maar weinig ruimte voor is. Superfijn dat Jip thuis zo’n leuk huisdiertje heeft dat hem meeneemt op avontuur. Ideaal voor kindjes van 3-6 jaar, en ik kan nu uit eigen ervaring zeggen dat er vanaf 3 jaar voldoende te leren blijft want sommige spellen zijn te lastig voor de allerkleinsten. Speelgoed waar ze in kunnen groeien, interactief met geluid op een leuke en vriendelijke manier.

IMG_9473 (002)

Winactie:

Ben je benieuwd geworden naar deze magische kameleon en gun je jouw leergierige peuter of kleuter ook één? Doe dan mee met onze winactie! Wat moet je doen om kans te maken:

  • Geef hieronder aan dat je meedoet met deze actie en voor wie.
  • Like het bericht over deze actie op Facebook zodat we jou kunnen bereiken mocht je de winnaar zijn.
  • We waarderen het als je de Facebookpagina van mamaisthuis een like geeft. (Taggen, delen mag maar is geen vereiste).

De actie loopt tot en met 26 mei, daarna lees je hier op de blog wie de kameleon een thuis mag gaan geven. Heel veel succes allemaal en een mooie zondag!

De Kleurenkameleon van Fisher Price is onder andere verkrijgbaar bij Bol. com voor €34,99.

Winnaar:

Hoera, we hebben een winnaar; Melissa van Stipdonk, van harte! De kameleon komt jullie kant op! Bedankt allemaal voor het meedoen en een zonnige dag gewenst!