Drie kinderen, een leuke jaren 30 tussenwoning in het gooi, kinderrijke straat, leuke tuin, stationwagen voor de deur. Dit burgerlijke plaatje lijkt nagenoeg compleet. Huisje, boompje, beestje. Oh nee. Het beestje. We missen nog een beestje thuis. 

FurReal Ricky review

No-go

Tot groot ongenoegen van de kinderen want die willen niets liever dan een huisdier. Maar ik weiger. Niet omdat het me niet knus lijkt, maar omdat ik echt niet zou weten hoe ik naast drie kinderen ook nog een dier in leven moet houden. Los daarvan is De Man voor het meeste aai-materiaal allergisch en heb ik dat vermoeden bij de oudste dochter ook. Een no-go dus.

Diep verlangen

Maar dat maakt het zeuren en het diepe verlangen van de kinderen om aan ons team nog een harig vriendje toe te voegen niet minder. Sinds de oudste dochter heeft opgevangen dat een labradoodle hypo-allergeen is en dus het argument van de allergie niet meer houtsnijdend is, heb ik aanzienlijk minder poten om op te staan. Dat het veel werk is wordt uiteraard door de meisjes in de wind geslagen, zij zullen immers aaaaaaaaltijd helpen met uitlaten. “Huhuh, tuurlijk liefjes, ik denk er nog even over?!?”

FurReal Ricky review

Out of the box

Toen ik door mamaisthuis gewezen werd op een ‘out of the box’ oplossing voor dit hele huisdierenprobleem stond ik vooraan in de rij. Met nogal veel toeters en bellen en een hoop spektakel heb ik deze innovatieve oplossing thuis geïntroduceerd. Met succes want ze zijn totally in love! We hebben een hond, lieve mensen! En hij hoeft niet uit, stinkt niet en hoeft niet op puppytraining. Hij is daarentegen super schattig, geeft pootjes, houdt van brokjes en geeft lieve likjes als je hem knuffelt (zonder dat je achterblijft met een vieze natte wang). Hoeveel winnings wil je hebben?

FurReal Ricky

Hij heet Ricky en werkt op batterijen. Exact, het is een speelgoedhond. Maar niet zomaar één. Dit is het helemaal. Speelgoed waar je u tegen zegt. FurReal staat bekend om hun leuke schattige beestjes met vele functionaliteiten, maar deze hond — FurReal Ricky is next level. De grote hit hier thuis is dat hij op commando zijn bot pakt. Soms valt z’n bot en dat maakt hij een zielig piepgeluidje. “Arme jongen, hier pak je bot”, spreken mijn meiden hem dan bemoedigend toe. Hij kan dus pootjes geven en heeft een heel palet aan leuke hondengeluidjes. Hij wordt geleverd met brokjes die je hem kan voeren en die hij bij het aaien moeiteloos weer uitpoept. Zonder stank, yeeeheees!

FurReal Ricky’s botje blijft met een magneetjes op zijn neus zitten en als je hem ‘pak je bot’ toeroept dan floept het bot van z’n neus zo in z’n mond.

Lees ook: Meisjesmoeder … of toch niet? 

FurReal Ricky review

Bijzonder intelligent

Met deze hond heeft FurReal wel een heel bijzondere intelligente speelgoedhond gemaakt. Dik vet applaus voor de techniek die hierachter zit. Zoals je begrijpt zijn de meisjes hier nogal blij met dit nieuwe teamlid. Waar het kan moet hij mee op visites en hij heeft een heerlijke mand bij hen op de kamer.

Missie geslaagd

En eerlijk is eerlijk, ook ik ben dol op Ricky. De man hoeft niet te niezen en met slecht weer blijven we gewoon lekker binnen. Eigenlijk is deze missie helemaal geslaagd. Nou ja, op één ding na dan. Ze weten nu zeker dat ze een échte hond willen. Zucht …