Twee keer mocht ik zwanger zijn, iets waar ik beide keren heel erg van heb genoten. Nadat ik een beetje uit de kreukels was en ik in elk geval weer fit genoeg was om ‘dank je wel en ja we zijn ook super trots’ te zeggen, ontvingen wij kraambezoek.

Na ons kindje heel even alleen voor onszelf gehouden te hebben was dan het moment aangebroken voor andere mensen om te bewonderen, te knuffelen en ons te verwennen met de meest fantastische cadeaus. Echt bizar hoeveel je krijgt voor de geboorte van je kleintje en hoe graag mensen je in het zonnetje willen zetten. Uiteraard omdat ze heel blij zijn dat de kleine er is maar ook vaak omdat ze trots op je zijn voor de prestatie die je hebt geleverd. Want laten we eerlijk zijn, bevallen is prachtig maar ook alsof je door een vrachtwagen overreden bent.

Als je je goed genoeg voelt is kraambezoek eigenlijk heel erg leuk; de aandacht, het showen van je kleine wonder en de lieve gifts maken je kraamweek compleet. Als je een zware bevalling hebt gehad of langzaam herstelt dan is het vaak beter om de boot even af te houden, even alleen voor jezelf en het nieuwe gezin te kiezen. Wij hebben het bezoek gedoseerd laten komen, geen dikke party met iedereen in één keer maar gewoon elke dag even kijken waar we de energie voor hadden, voor ons werkte dat perfect. Op deze manier hadden we ook de tijd en aandacht voor het bezoek en eerlijk is eerlijk; 30 minuten was dan al snel het maximale wat ik op kon brengen. Tijdens zowel de kraamtijd van Bloem als de kraamtijd van Jip hebben wij hele mooie cadeautjes ontvangen, waarvan de hele persoonlijke veel voor mij hebben betekend! Een aantal van deze leuke cadeautjes wil ik graag met je delen, dus ga je binnenkort bevallen en wil je je bezoek of geliefde op een idee brengen? Of heb je binnenkort zelf een kraambezoekje staan bij iemand die is bevallen, kijk dan eens naar onderstaande tips:

Een mama-dochter armband 

Ik kreeg 6 jaar geleden na de geboorte van Bloem een Pandora armbandje van mijn lief met daaraan 2 prachtige bedeltjes die de geboorte en haar naam symboliseren. Hij had het mooie doosje met daarin het armbandje in haar wieg gelegd toen zij lag te slapen, een echt ‘boehoeee momentje’ ! Ik ben toen op het idee gekomen om deze armband verder uit te breiden door er elke bijzondere gebeurtenis middels een bedel aan toe te voegen. Inmiddels zitten er al heel wat bedels aan en is de armband een soort van levensverhaal geworden. Als Bloem 18 jaar is dan krijgt zij deze van mij en hopelijk is het haar ook gegund om deze ooit aan een dochter door te geven. Bloem slaapt nu al vaak met het armbandje in haar bed als ze mij mist!

Speenkoord met naam

Speenkoorden zijn super handig, vooral als een kleintje de speen nog niet altijd goed inhoudt. Met dit koord blijft de speen aan de kleertjes hangen en hoef je hem niet steeds af te wassen. Dit koord is ook nog eens super hip en met die mooie rustige kleuren past het perfect bij elk outfit. Er zit standaard 1 houten speenclip aan waarmee je het koord ergens aan vast kan maken. Wil je er een knuffelkoord van maken dan kun je een extra speenclip in dezelfde kleur bestellen. Dit speenkoord is met of zonder naam te bestellen. Iemand die je kent dit mooie koord cadeau doen, kijk dan snel bij Kiekepiep op de site voor meer info.

Stoere naamposters

Een tijdje geleden kwam ik in contact met Bineke, de eigenaresse van de toffe website By Bineke. Ik heb toen een review geschreven over de dierengeluiden kaarten die zij heeft gemaakt. Maar By Bineke verkoopt veel meer, in haar webshop vind je kaarten, posters en andere leuke hebbedingetjes. Naast de standaard collectie kaarten en posters, wordt een deel van de collectie speciaal voor jou gepersonaliseerd. Zoals onder andere deze naamposters, leuk voor op de kamerdeur van je kindje, om ingelijst op een plankje te zetten of om iemand die net bevallen is cadeau te doen. Voor meer info over deze gave posters, kijk op de website van By Bineke.

Koffertjes met naam en van geboortekaartje

Zowel bij de geboorte van mijn dochter als bij de geboorte van mijn zoontje kreeg ik van één van mijn vriendinnen een geweldig cadeau. Een koffertje met daarop de naam en het geboortekaartje geschilderd. We hebben voor beide kinderen de geboortekaartjes zelf ontworpen en dat daar nu ook een koffertje van op hun kamertje staat, is natuurlijk super leuk. Deze koffertjes heb ik in gebruik als memorybox, hierin bewaar ik alle felicitatiekaartjes die we na de geboorte kregen, de eerste kleertjes, het polsbandje van het ziekenhuis en nog wat bijzondere dingetje. Binnenkort zal ik in een blog of vlog de geboortekaartjes laten zien, hier zijn we nog steeds heel trots op. En ik zal de koffertjes van Bloem en Jip laten zien met de inhoud. Dit persoonlijke cadeau is super leuk om te krijgen maar ook mooi om jezelf cadeau te doen om het net als wij hebben gedaan als memorybox om te dopen. Deze koffertjes kun je onder andere laten maken bij Naamelijk.

Een heel persoonlijk sieraad 

een set van 3 birthbracelets

Bianca is eigenaresse en ontwerpster bij MI BIBI, een hippe webshop waar je een persoonlijk sieraad naar wens kunt laten samenstellen. MI BIBI  maakt alles met de hand en ze onderscheiden zich in exclusiviteit, kwaliteit en originaliteit. MI BIBI verkoopt stoere strakke sieraden voor mama’s, papa’s en kids.  De sieraden kunnen worden gepersonaliseerd met de naam of foto van je kleintje, alles met liefde gemaakt. Een origineel en uniek cadeau om iemand die dierbaar is cadeau te doen of om jezelf cadeau te geven als je bevallen bent. Neem een kijkje op de webshop van MI BIBI voor meer info over deze prachtige sieraden.

Super  winactie!!

Omdat het bijna Moederdag is, mogen we van MI BIBI iemand blij maken met zo’n prachtig sieraad. Leuk voor jezelf, je eigen moeder of om iemand cadeau te doen als kraamcadeau. Doe mee want dit is de bestseller uit de webshop en het is een echte eyecatcher aan je pols. Voor meer info over de birthbracelet klik je hier. Wat moet je doen om kans te maken:

De actie loopt tot en met 28 april zodat we er voor kunnen zorgen dat je het sieraad met Moederdag in huis hebt. Succes namens MI BIBI en mamaisthuis!