Een paar weken geleden ontvingen wij een uitnodiging om de ‘Kiekebox’ te testen. De wat?? Ja je hoort het goed; de Kiekebox!

Ken je die nog niet? Klik dan niet weg maar lees rustig even verder want ons testpanel heeft zich uren kunnen vermaken en kwam met het jury eindoordeel dat deze box een GO is.

IMG_5190

Het blije testpanel!

 

De interviews en eigen verhalen op mamaisthuis probeer ik af te wisselen met leuke reviews om zo de kinderen ook op een leuke manier bij de blog te betrekken. Met name producten die in de categorie ‘creatief en knutselen’ vallen, vinden hier gretig aftrek. De meiden zijn creatief en vinden het onwijs leuk als we een pakketje ontvangen bij de post met daarop mamaisthuis als geadresseerde. Op de vrijdagmiddag is het hier geregeld testmiddag, wordt de camera geïnstalleerd en de lens scherp gesteld!

Toen we de Kiekebox ontvingen hoefden we niks uit te pakken, de Kiekebox wordt namelijk in zijn eigen toffe doos verzonden; de bovenkant van de box is een krijtbordje en dus herbruikbaar. De dames mochten de box samen openmaken en waren meteen enthousiast toen ze de inhoud zagen. De box wordt heel compleet geleverd, alle opdrachten uit het instructieboekje kun je maken met de producten uit de box. Alleen voor de DIY opdrachten moet je even je huis of de winkel door. Maar als je die opdrachten niet maakt dan kan je ook naar hartenlust knutselen want de box geeft zeker een paar uur vermaak voor kindjes tussen de 4 en 8 jaar. Mijn liefdochter is 10 jaar maar die zat ook stuiterend aan de keukentafel, de opdrachten staan goed beschreven, zijn niet te moeilijk maar wel experimenteel dus ook voor iets oudere kindjes leuk.

IMG_5173 (3)

De inhoud van de Kiekebox

 

Wij ontvingen de Kiekebox met het thema ‘pinguïns en iglo’s’. Maandelijks heeft de box een ander thema waardoor je geprikkeld blijft en je vanuit meerder invalshoeken de wereld kunt gaan ontdekken. Het instructieboekje dat meegeleverd wordt, is heel duidelijk en nodigt kinderen uit om zelf te lezen en te ontdekken met name doordat er ook leuke en kleurrijke illustraties bij de tekst staan, kinderen zijn natuurlijk vooral visueel ingesteld.

IMG_5193

Het experiment met gekleurde ijsblokjes

 

Bloem en Lenthe hebben twee vrijdagmiddagen enthousiast geknutseld, gespeeld en geëxperimenteerd. Knutselen doen ze graag en dat kunnen ze ook goed. Bij het maken van de visjes, de iglo, de schoen, de gekleurde ijsblokjes en de pinguïn hebben wij ze niet hoeven helpen. Wat ik vooral heel leuk vond en ook een dikke plus vind voor deze box is dat kinderen een basis hebben met de opdrachten; de fantasie van ons testpanel ging namelijk op de vrije loop en bij de knutselwerkjes en spelletjes werden nog allemaal andere dingen verzonnen. Zoals een haardvuurtje waarop de vissen geroosterd konden worden en een vijver waar alle vissen in konden zwemmen.

IMG_5175 (2)

Work in progress

 

Ik ben zelf niet creatief, eerlijk; ik houd eigenlijk ook niet zo van knutselen, ik ben namelijk onwijs ongeduldig en perfectionistisch. Dat gaat niet altijd samen. Onze meiden hebben eigenlijk altijd wel inspiratie, vooral Bloem is een kei in iets verzinnen en het daarna exact zo maken zoals zij in gedachten heeft. Ik kan daar echt met veel plezier en trots naar kijken. Maar er zijn natuurlijk ook ouders zoals ik met kindjes die ook weinig knutsel ideeën hebben maar wel van knutselen houden. Voor deze gezinnen is de Kiekebox echt een uitvinding. Of voor kleinschalige gastouderbureaus of opa’s en oma’s die kleinkinderen tijdens een paar dagen logeren willen verrassen met een tof cadeau. Ik zou hem aanschaffen voor de zomervakantie. De box is niet heel groot, past gemakkelijk tussen alle koffers in de achterbak en nodigt uit om elke dag even een opdracht te maken om zo aan het einde van de vakantie onze safaritent om te toveren tot een kunstzinnig verblijf.

De Kiekebox kun je eenmalig aanschaffen om iemand cadeau te doen of als proefbox voor je zelf maar je kunt ook een abonnement afsluiten voor de duur van 3 of 12 maanden. Dan ben je het hele kwartaal of jaar verzekerd van knutsel-en spel inspiratie en hoef je hiervoor geen verdere aankopen meer te doen.

IMG_5270

Het resultaat met uitbreiding; het haardvuurtje en de vijver

Janneke du Bois, voorheen marketeer bij Philips, wil met het knutselabonnement niet alleen kinderen en hun ouders plezier bieden, ze hoopt ook dat de kleintjes er iets van opsteken. “Ik bedenk de knutselprojecten in samenwerking met een pedagoge en een lerares. Bij het bedenken van de activiteiten houden wij vier kernprincipes in gedachten: leuk, leerzaam, uitdagend en creatief.”

Enthousiast geworden na het lezen van onze bevindingen? Houd dan de website van mamaisthuis in de gaten want we mogen binnenkort iemand blij maken met deze toffe en complete box! Wil je meer informatie over dit leuke nieuwe concept, klik dan hier voor de website van Kiekebox.