Hondje César van Lilliputiens moest naar de dierenarts en heeft nu liefdevolle verzorging nodig. Een schatje met een hoog aaibaarheidsgehalte kwam bij ons thuis logeren en aansterken.

Verantwoord en educatief speelgoed

Van sommige kinderspeelgoedmerken word ik heel blij. Lilliputiens is zo’n merk. Ik kom het tegen in van die veel te mooie speelgoedzaken met kwalitatief en duurzaam speelgoed, waar je zelfs als moeder kwijlend rondloopt. Ik heb een aantal van dit soort favoriete winkels. Uit het assortiment van Lilliputiens ben ik al tijden verliefd op een muziekknuffel van Walter de draak. Helaas is Hero hier inmiddels te groot voor en kreeg Hero een zusje (dat overigens goed zou matchen met een draak als knuffel, daar niet van), dus heb ik Walter nooit in mijn collectie opgenomen. Lilliputiens voldoet niet bepaald aan de zo schreeuwende trend van monochrome kinderitems. Hoewel ik hier bij vlagen zelf best wel fan van ben, houd ik ervan zulke strakke items te combineren met kleur. Kindjes houden nu eenmaal van kleur. Véél kleur. Ze pikken altijd feilloos de speeltjes uit met de meest opvallende kleurtjes en aaibare designs. En laten ze daar bij Lilliputiens nu net ook van houden! Lilliputiens biedt een groot assortiment van speelgoed, tassen, babyartikelen decoratie en spelletjes, zelfs bakspulletjes. Alles is gekoppeld aan een van de 12 personages die bij Lilliputiens zijn bedacht. Daarnaast heeft veel van hun speelgoed een educatief karakter. Precies wat ik belangrijk vind aan speelgoed en precies wat bij César ook gecombineerd is met gegarandeerd speelplezier. Het materiaal van deze set ziet er prachtig uit en nodigt kleintjes uit op ontdekkingsreis te gaan.

 

Karaktertje César is gulzig en soms een beetje knorrig, lees ik op de website van Lilliputiens. Maar hij is bovenal de liefste vriend ooit. En daar moet ik ze gelijk in geven. Ik smelt wanneer ik César uit zijn huisje haal, een zacht hokje waarin César kan uitrusten en kan worden vervoerd. Voor dat uitrusten is César aan het verkeerde adres … Novah sleept hem direct met hok en al door de kamer. In het hokje van César zijn ook een thermometer en een flesje met medicijnen aanwezig, zodat ons poppendoktertje haar gang kan gaan. Een klein beetje te klein is ze nog wel, om te begrijpen wat nu toch de bedoeling is van deze cuteness-overload aan knuffelig speelgoed. Maar haar broer past op en geeft hier en daar een aanwijzing. Die thermometer, begrijpt ze al gauw, kan het best in haar eigen mond. Verdraaid goed getimed zeg, want ze heeft enorm last van twee doorkomende hoektanden.

Kidsproof en glansrijk door de test

Na een tijdje te hebben geknuffeld en ontdekt, wordt César aan de kant geschoven en kan hij tóch even uitrusten. De arme ziel is flink toegetakeld door de dierenarts. Hij zit strak in een nekkraag, heeft een gipsen pootje en dan ook nog een hoge koorts die getemperd moet worden met een drankje uit het medicijnflesje. We hebben hem lekker vertroeteld, en ik moet zeggen dat het de goede kant op gaat. César krijgt weer praatjes, steelt regelmatig een hapje brokjes van onze eigen hond en ik vind hem zelfs af en toe in onze koelkast, waar hij probeert blokjes kaas en limonade te gappen. Ik denk dat hij binnen een mum van tijd weer helemaal de oude is, maak jullie geen zorgen! Echt een high five voor Lilliputiens. De kindjes vinden het erg leuk om met César te spelen. Zeker Hero, die kortgeleden koorts had en een thermometer te verduren kreeg, vindt het erg interessant. Gelukkig hoeft César geen zetpil, want daar heeft hij niet zulke fantastische herinneringen aan. Dat moesten we César maar niet aandoen, lees ik af aan zijn bedenkelijke blik. Kom je daar mooi mee weg, Cees! Hero is wel erg voor het toevoegen van een stethoscoop (buikluisterding) en een lamp voor Césars keel, want dat heeft de dokter bij hem recentelijk ook allemaal tevoorschijn getoverd om hem te onderzoeken. Wordt vervolgd.

Wil jij je kleintje nu ook blij maken met deze leuke set van Lilliputiens? Scroll dan gauw naar beneden om te lezen hoe je meedoet! Ik wens jullie veel succes : )

Winactie

  • We waarderen het als je de Facebookpagina van mamaisthuis een like geeft.
  • Geef hieronder aan voor wie je dit te schattige nieuwe huisdiertje wilt winnen.
  • Like het bericht over deze actie op Facebook zodat we jou kunnen traceren indien je de winnaar bent.

De actie loopt tot en met vrijdag 7 juli. Daarna lees je hier wie de winnaar is dus houd de blog goed in de gaten. Een mooie zondag allemaal!

Winnaar:

Hoera, we hebben een nieuw huis gevonden voor César! Lily-Anne, van harte, neem je contact met ons op? Bedankt allemaal voor het meedoen en een mooie zondagavond!