Een tijdje geleden deelden wij al een blogpost over hoe ongezond de wegwerppakjes met drinken zijn. Zelfs de tekst op de pakjes is vaak heel misleidend. 

Kant en klare pakjes drinken zitten vaak vol met suiker, over de kwaliteit van de inhoud valt de twisten, ze bevatten geen verse vitaminen en tevens is de inhoud heel gevoelig voor het ontstaan van schimmels. Het ‘What you see is what you get’ principe gaat hierbij niet op want wat geef je je kindje eigenlijk? Geen idee, je kunt niet door de pakjes heen kijken.

IMG_6519-2

De marketing vliegt je om de oren als je langs de schappen loopt waar de pakjes staan uitgestald. Logisch dat kinderen daar gevoelig voor zijn; een knipoog van Spongebob, een onnozele blik van een Minion of de liefdevolle glimlach van Sprookjesboom — bij het zien van deze fantasiefiguren is het lastig om ze niet gezellig mee naar huis te nemen. Maar ook de flesjes drinken speciaal voor kinderen zitten bomvol suiker. En dacht je met een suikervrije variant zoals Slimpie beter af te zijn, wrong! Ook hierin zitten stoffen die je je kindje beter niet te veel kan geven. Om de drankjes toch zoet te laten smaken is er bij het maken van Slimpie gebruik gemaakt van drie verschillende zoetstoffen: cyclamaat, aspartaam en sacharine. Ongelooflijk dat in zoveel kindersapjes zonder blikken of blozen dit soort kunstmatige zoetstoffen worden gestopt terwijl al lang bekend is dat deze stoffen de groei en ontwikkeling bij kinderen kunnen verstoren. Natuurlijk zijn er nog steeds mensen die zich hier niet echt druk om maken, dat mag, dat kan. Zolang de consument het geven van dit soort drankjes een ‘verwenmomentje’ voor de kinderen vindt en dit blijft kopen, zal de producent geen heil zien in het vervangen van de schadelijke stoffen. Tevens kun je bij veel pakjes ook je vraagtekens zetten bij het verpakkingsmateriaal en bij de rietjes die erbij horen, lang niet alles is namelijk helemaal 100% voedselveilig.

drink in the box

Feit is wel dat het drinken uit een pakje een enorme aantrekkingskracht op kinderen heeft. Het lurken uit een rietje en een drankje dat net weer even anders smaakt dan een beker water of thee blijft een traktatie. Maar wat als die pakjes zo slecht zijn en je toch graag een alternatief wilt bieden? Dat kan, dat kan zelfs super makkelijk: tadaaa, ooit gehoord van ‘Drink in the Box’ ? Dit product is een tijdje geleden bedacht en op de markt gebracht als antwoord op de behoefte aan een alternatief voor de ongezonde en milieuvervuilende pakjes. Drink in the Box is ontworpen in Canada. gemaakt van TRITAN en is BPA- en ftalaatvrij en dus 100% veilig om uit te drinken! Het mooie van dit pakje is dat het onverwoestbaar is, bij de meeste wegwerppakjes duurt het 300 jaar voordat ze biologisch zijn afgebroken dus Drink in the Box is milieuvriendelijker en hij kan meer dan 1500 keer in de vaatwasser – dat is dus 3 tot 5 jaar voordat het er ouder uitziet.

IMG_6547-2

Met dit pakje kun je eindeloos variëren met zelf verzonnen recepten. Hoe leuk en verrassend is het om je kindje tijdens een school een pakje mee te geven waarin je steeds weer een nieuw drankje doet, alles gemaakt van verse ingrediënten, dorstlessend in plaats van dat het dorstig maakt en bomvol vitaminen. Drink in the Box is ook ideaal tijdens een dagje uit, dus heb je nog vakantie en ga je op pad, vul de avond voor vertrek het pakje met water en lekker vers fruit en geniet de volgende dag van een homemade limonade. Simpel, gezond en goedkoop! Wij zijn fan van dit fijne product sinds we het van De Bentofabriek cadeau kregen. We vullen Drink in the Box vaak met verschillende fruitsoorten, in deze blogpost kom je wat ideetjes tegen. Wanneer je het pakje vult met druiven of mandarijnen snijd ze dan wel even door de helft of maak een inkeping zodat de smaak van de vrucht goed kan mengen met het water. Wat ook een groot voordeel is; Drink in the Box sluit heel goed af en lekt niet dus geen kliederboel tijdens dagjes uit of in de schooltas.

IMG_6551-2

In samenwerking met ‘De Bentofabriek’ mogen wij een lezer van mamaisthuis blij maken met dit mooie product, een Drink in the Box in Large uitvoering. Er zijn meerdere kleuren verkrijgbaar, klik hier voor meer info. Wil jij ook graag een gezonder alternatief bieden voor de wegwerppakjes doe dan mee:

De actie loopt tot en met vrijdag 28 oktober, daarna wordt hier de winnaar bekend gemaakt. Succes allemaal en een mooi weekend gewenst!

Winnaar:

Van harte Laurie, jij kunt je meisje gaan verwennen met zelfgemaakte limonade en gezonde sapjes, heel benieuwd hoe jullie de Drink in the Box gaan ervaren. Bedankt allemaal voor het meedoen en een mooie herfstdag gewenst!