Geniet van de mooiste, de gekste en de meest bijzondere baby- en kinderkamers. Mama’s en mama’s to be delen hier informatie en foto’s van de kamertjes waar ze trots op zijn. Hier kun je inspiratie en ideeën opdoen en informatie over accessoires en webshops terugvinden. 

IMG_5748 - kopie

Even voorstellen

Samen met manlief, zoontje Jip van 3 jaar en Bloem van 7,5 jaar woont Esther (eigenaresse mamaisthuis) in een vinexwijk dichtbij Utrecht. In de nieuwbouwwoning hebben de kindjes allebei een eigen kamer en is op de zolder een speelzolder gemaakt.

Waar heb je inspiratie voor het kamertje opgedaan?

Bloem slaapt al op dit kamertje sinds haar geboorte, nu ruim acht jaar geleden. Toen we voor Jip een babykamer gingen maken, vonden we het hoog tijd voor een make-over van Bloems kamertje. Zij had namelijk nog altijd het behang dat zij kreeg toen we haar babykamer gingen stylen. Prachtig behang maar erg druk en KNALROZE. Uitgangspunt voor een nieuwe kamer waren een ander bed — ze had hiervoor een hoogslaper — en ander behang. De aankleding en het stylen met accessoires konden daarop volgen. Ideeën voor een ander bed had ik al een tijd. Op Facebook zag ik vaak winacties voorbij komen van Saartje Prum; prachtige bedden maar behoorlijk prijzig. Toen ik voor de 100ste keer niet won — sorry voor de spam op mijn tijdlijn : ) — ben ik op zoek gegaan naar een iets goedkoper alternatief en zodoende kwam ik bij Heertjes uit. Dezelfde stijl, ook steigerhout maar een stuk goedkoper.

IMG_5759 - kopie

Het behang was een langere zoektocht! Bloem wilde geen roze meer en liever ook niet te druk behang. Op Facebook heb ik in een besloten groep voor kinderkamerinspiratie een oproep gedaan voor leuke tips. Uiteindelijk hebben we samen met Bloem gekozen voor Eijffinger behang met driehoeken in de kleur creme/off-white. Het behang heeft een glans waardoor het een soort van parelmoer lijkt. Met een strakke basis konden we gaan aankleden en hierbij hebben we ons vooral laten inspireren door Instagram en Pinterest. Een vleugje zachtroze en veel zwart-wit; oftewel een beetje monochroom. Voordeel is dat we, als Bloem een keer wat anders wil, vanuit de basis kunnen gaan stylen met een andere kleur, ideaal!

IMG_5771

Heb je alles voor het kamertje nieuw gekocht of staan er ook spullen in die tweedehands of vintage zijn?

Veel dat in het kamertje staat of hangt hadden we ook al in gebruik in Bloems eerdere kamer. Zo lag de vloer er al in, het plankje hing al aan de muur, de lamp hing al — die mocht ook echt niet ontbreken in haar nieuwe kamer, het rolgordijn hangt er ook al vanaf het begin en de manden waar alle leesboekjes inzitten hebben een tweede leven gekregen. Deze metalen manden zijn van Lief! Lifestyle en hebben origineel een stoffen binnenkant. Om ze beter te laten matchen bij Bloems nieuwe kamer heb ik deze eruit gehaald. Industrieel en functioneel! Het lampje aan de muur heb ik drie jaar geleden gratis opgehaald bij iemand, toen zaten er van die polkadot kapjes op. Via Internet heb ik nieuwe grijze kapjes gekocht en zo past het prima bij haar kamertje.

IMG_5758

Zijn er dingen in het kamertje die je zelf hebt gemaakt?

Nee, i wish! Ik ben echt zo niet handig en zo vreselijk ongeduldig. Twee eigenschappen die zich niet laten combineren tot een geslaagd project. Ik kan werkelijk jaloers worden op al die hippe DIY mama’s, wat lijkt mij dat gaaf om te doen. Maar eerlijk: in mijn kast liggen al drie jaar haaknaalden in verpakking … ik denk dat ik ze later in mijn grijze omaknot steek. : )

Is er iets in het kamertje wat emotionele waarde heeft of een bijzondere betekenis?

De dromenvanger die bij het raam hangt, heeft Bloem gekregen als kraamcadeau van haar tante. Een waardevol cadeau want haar tante heeft een bijzonder band met onze kinderen. Ook heeft deze dromenvanger veel spoken- en heksenleed verzacht dus we zijn er behoorlijk aan gehecht geraakt. Mooi om te bewaren! Jip heeft er later ook één van mijn zus gekregen en ook deze ‘werkt echt’ op momenten dat hij angstig is. Boze dromen opvangen en als een mattenklopper de dromenvanger met veel theater buiten het raam uitkloppen … “wegwezen jullie, wij houden niet van heksen en nare monsters”. En slaap!

IMG_5767

De lamp die aan het plafond hangt, heeft ook een bijzondere betekenis voor ons. Wij kochten deze bij Babypark toen we een paar maanden zwanger waren van Bloem, één van onze eerste aankopen en we waren er meteen verliefd op. Het licht schijnt prachtig door de blaadjes. Bloem wilde absoluut geen nieuwe lamp, ze is er nog altijd blij mee!

Verder ligt haar bed vol met knuffels, een hoop gezelligheid in haar huisje. De knuffels gemaakt door oma, hebben een bijzondere waarde. Vooral ook omdat Bloem — wanneer ze bij opa en oma is — geregeld gaat handwerken met oma. Super leuk dat Bloem iets wat ik niet kan en waar ik het geduld niet voor heb, zo graag doet!

Zijn er dingen die tijdens het maken en inrichten van het kamertje tegenvielen?

Nee eigenlijk niet. We waren bang dat het verwijderen van het roze behang een enorm project zou worden. Maar ik heb het letterlijk in een kwartier van de muur afgetrokken. Lang leve vliesbehang!

IMG_5761 (2) - kopie

Wat heeft het kamertje ongeveer bij elkaar gekost?

Dat vind ik lastig om te zeggen omdat ik niet meer precies weet wat alle accessoires hebben gekost. Ik schat dat het behang zo’n 180 euro was, het bed was ongeveer 850 euro en de stoel was 89 euro. Het bed is de grootste investering geweest maar daar zijn we ook nog iedere dag blij mee. Met drie slaapplekken, erin-erop-of in de lade, is er altijd ruimte voor een logé of een broertje die gezellig komt buurten.

IMG_5751

Waar heb je de meubels en accessoires gekocht?

Het bed hebben we bij Heertjes gekocht. De special DAW style stoel hebben we bij Vintagelab15 gekocht en het behang van Eijffinger kwamen we tegen in de webshop van IKenIK. De Petit Monkey houten nesting dolls hebben we gekocht bij PSikhouvanjou. Het zwanenkussen — Bloems favoriete accessoire — is  van A Little Lovely Company. evenals het vlaggetje dat aan het bed hangt. De kaarten en de maskingtape die we op de muur hebben bevestigd, heb ik gekocht bij By Zenz.

Zijn er dingen die je een volgende keer anders zou doen?

Nee, het belangrijkst voor ons is dat Bloem happy is met haar eigen plekje en dat is ze! Achteraf hadden we dit bed veel eerder moeten kopen, ze slaapt er heerlijk in en het is echt een leuke loungeplek. Ze zit geregeld bovenin te lezen of muziekjes te luisteren.

IMG_5769 - kopie

De kamer is niet heel groot, daarom hebben we drie jaar geleden op zolder een leuke speelzolder gecreëerd. Een aantal van de spullen zijn nieuw – onder andere Leenbakker en Lief! Lifestyle — sommige dingen zijn krijgertjes en we hebben wat tweedehands via Marktplaats gekocht.

IMG_5770 - kopie

Binnenkort gaan we het een beetje veranderen maar de kids spelen er nog altijd met veel plezier. Ook dit is een goede investering geweest want inmiddels vraagt peuter Jip ook al of hij op zolder mag spelen.