Geniet van de mooiste, de gekste en de meest bijzondere baby- en kinderkamers. Mama’s en mama’s to be delen hier informatie en foto’s van de kamertjes waar ze trots op zijn. Hier kun je inspiratie en ideeën opdoen en informatie over accessoires en webshops terugvinden.

SaschaBorst_0015

Even voorstellen

De zwangerschap van kleine Elijah vorig jaar zomer was een verrassing. Mama Anouk en papa Mike genoten op dat moment met volle teugen van hun leven als echte reizigers. De geplande backpackreis naar Zuid-Amerika werd even on hold gezet en samen begonnen ze aan het grote baby-avontuur. Ze verruilden het mooie herenhuisje in Delfshaven voor een eengezinswoning met grote voor- en achtertuin in Hellevoetsluis waar Mike als klein jongetje opgroeide. Anouk en Mike genieten enorm van hun stoere zoontje en zijn er van overtuigd dat ze nog hele mooie reizen met Elijah gaan maken. Hun grote passie was dan ook inspiratie voor het ontwerp van zijn geboortekaartje: een boardingpass. Zijn symbolische ‘ticket to the world’.

kamer

Waar heb je inspiratie voor het kamertje opgedaan?

Interieur en styling zijn altijd al mijn passie geweest en ik neus graag op Pinterest en Instagram. Daar is zoveel inspiratie te halen, zoveel uiteenlopende stijlen te vinden. Dat is ook waar ik het meest van houd, kant- en klare babykamers zijn aan mij niet besteed. Ik creëer liever zelf een mooie kamer door verschillende stijlen samen te brengen in één ruimte. De ideeën hiervoor vormen zich tot plaatjes in mijn hoofd en deze werk ik dan uit wanneer ik ga inrichten. Zo is ook de kamer van Elijah ontstaan!

SaschaBorst_0016

Heb je alles voor het kamertje nieuw gekocht of staan er ook spullen in die tweedehands of vintage zijn?

In het kamertje tref je een mix van nieuw en tweedehands aan. Juist dat maakt het tot zo’n leuk geheel. Het geeft een fijn gevoel wanneer iets een tweede leven krijgt. Helemaal wanneer je het ook nog eens zelf opgeknapt hebt. Het ledikantje, de commode en het badje zijn tweedehands. De kast, het vloerkleed, de loopauto, de plankjes aan de muur en het opbergrekje zijn nieuw.

SaschaBorst_0011

Is er iets in het kamertje wat emotionele waarde heeft of een bijzondere betekenis?

Jazeker, in het kamertje vind je wat spullen uit de tijd dat Mike en ik klein waren, zoals een bijtring en een spaarpotje, heel bijzonder. Ook zijn mijn tante, schoonzusje en moeder heel druk bezig geweest met het maken van mooie spullen voor onze trots. Zo heeft mijn moeder prachtige slofjes, een dekentje en zijn eerste jasje gebreid. Mijn schoonzusje — die handig is met haken — heeft een lief vosje en een dekentje voor in de Maxicosi gehaakt. Mijn tante heeft een prachtige knuffelschilpad, een babynestje en een boxkleed gemaakt. We zijn gezegend met een hele lieve en creatieve familie! Deze spullen zal ik nooit wegdoen, ze zijn met zoveel liefde gemaakt en hebben een bijzondere betekenis voor ons en later ook voor Elijah! Waar we zelf trots op zijn, is de commode die we hebben opgeknapt. We kochten een oude, lelijke commode via Marktplaats maar hebben hem helemaal gepimpt zoals wij hem mooi vinden en zijn blij met het resultaat. De leren handgreepjes zijn echt een typisch ‘Mike en Anouk detail’.

SaschaBorst_0014

Zijn er dingen die tijdens het maken en inrichten van het kamertje tegenvielen?

Wat het vooral pittig maakte, was onze verhuizing aan het einde van de zwangerschap. Toen ik 32 weken was, kregen we de sleutel en zijn toen snel aan het klussen gegaan. Best zwaar want toen de woonkamer en onze slaapkamer af waren moest de babykamer nog gebeuren. Mijn vriend heeft lange dagen gemaakt na zijn werk want doordat ik carpaal tunnelsyndroom had gekregen kon ik niet veel doen met mijn handen. Ik heb mij hier best wel eens schuldig over gevoeld want ik wilde zo graag helpen maar het ging niet en dus moest Mike een hoop alleen doen. Helaas viel het behangen van de muren ook tegen. We hadden gehoopt dat we over het behang heen konden schilderen maar dat is uiteindelijk niet gelukt. Er was teveel kleurverschil en op de muren zat structuurbehang. Dit hebben we er eerst allemaal afgehaald en de muren opnieuw met vliesbehang behangen. Ook wilde ik heel graag zelf de ‘bergen’ op de muur schilderen. Na alles afgeplakt te hebben, begon ik vol goede moed aan de eerste berg maar moest al snel stoppen … ik had teveel pijn in mijn handen! Mike heeft de muur verder afgemaakt en het resultaat is prachtig, ik ben er ontzettend blij mee!

SaschaBorst_0013

Wanneer was het kamertje klaar, hoeveel weken voor de uitgerekende datum?

De laatste grote dingen in het kamertje hebben we het weekend voor Elijahs geboorte gedaan. Toen hebben we de plankjes, de spiegel, de handgrepen aan de commode, het rekje boven en het kastje naast de commode geplaatst. Twee dagen voor zijn geboorte hebben we zelfs nog de plant en het juten vloerkleed gekocht. Eigenlijk is het nooit helemaal af, stylen van zijn kamertje blijf ik leuk vinden. Het laatste ‘werk’ wat we nog moeten verrichten aan het kamertje is de ombouw van de radiator en daar zijn we inmiddels druk mee aan de slag. Einde in zicht dus!

Wat heeft het kamertje ongeveer bij elkaar gekost?

Oei, dat is een goeie vraag. Aangezien we niet alles in één keer hebben aangeschaft heb ik ook niet bijgehouden wat we hebben uitgegeven aan het kamertje. De lockerkast was een dure aankoop, daar hebben we 380 euro voor betaald. Het mooie gietijzeren ledikant was ongeveer 150 euro en de commode vonden we op Marktplaats voor 80 euro. Daarbij alle andere kleine meubels en accessoires opgeteld komen we op een totaal van ongeveer 1500 euro.

SaschaBorst_0019

Waar heb je de meubels en accessoires gekocht?

We hebben bij verschillende winkels geshopt, zo komt de lockerkast bij ALRECU vandaan, hebben we de plank met leren dragers bij Wink of Sara gekocht en het muurrek van Madama Stoltz bij Deens. Bij Karwei kochten we de ronde spiegel, wat ‘cactus’ accessoires en het rekje dat boven de commode hangt. Het ronde juten vloerkleed dat je op de foto ziet, komt bij Xenos vandaan en de groene legerkist van Elijah kochten we bij Babypark.

Zijn er dingen die je een volgende keer anders zou doen?

Het enige dat zwaar was en wat ik niet zo snel weer zou doen is aan het einde van de zwangerschap verhuizen. Verder zijn we onwijs blij met Elijahs kamertje en wonen we met heel veel plezier in ons nieuwe huis.

SaschaBorst_0018

Fotocredits: Sascha Borst Photography