Lieve zoon of dochter, Hierbij een brief van ons, jouw ouders. Geschreven om jou zwart op wit een paar hele belangrijke dingen te vertellen. Ondanks dat wij hebben besloten om uit elkaar te gaan, zullen wij altijd jouw ouders blijven.

Wij hebben bewust voor jou gekozen en zijn van jou gaan houden vanaf het eerste moment dat wij jou zagen. Dat wij uit elkaar gaan, verandert hier dus niets aan.

railway-station-103308_960_720

Nu wij besloten hebben dat wij niet meer met elkaar verder willen en gescheiden van elkaar gaan wonen, kan het voor ons soms lastig zijn om vrienden van elkaar te blijven of zoals vroeger met elkaar om te blijven gaan. Wij moeten zoeken naar een nieuwe manier waarop wij met elkaar om kunnen gaan. Er zitten bij ons veel emoties en die uiten wij soms door middel van boosheid of teleurstelling of door tegen elkaar te zwijgen. Wij moeten leren deze een plekje te geven. Dit betekent echter niet dat wij boos of teleurgesteld op jou zijn. Het heeft dus niets met jou te maken. Onthoud dat goed! Jij bent geen deelgenoot van onze scheiding. Het is niet jouw schuld dat wij het met elkaar niet meer zien zitten en wij zullen allebei altijd van jou blijven houden. Jij hoeft nooit tussen ons te kiezen.

Het is voor ons heel belangrijk dat wij rekening houden met jouw gevoelens en wensen. Jij mag ons hier dus op aanspreken. Wees niet bang of bezorgd om dit te doen. Alles wat jij zegt of doet, is voor ons heel belangrijk. Wij moeten leren om onze eigen wensen wat meer opzij te zetten en vooral aandacht te besteden aan jou. Wanneer wij dit niet voldoende doen, geef dit dan aan. Wij willen niet dat jij je verdrietig of rot gaat voelen. Wanneer jij dit wel voelt, vertel het ons dan.

Ook willen wij als jouw ouders dat jij zo lang mogelijk kind kan zijn en onbezorgd kan opgroeien. Wij willen jouw dromen en wensen serieus nemen en jou hiermee helpen. Wij willen dat jij zoveel mogelijk met een glimlach op jouw gezicht rondloopt, met vriendjes en vriendinnetjes kan afspreken en je thuis voelt in ons huis, ook al is onze gezinssituatie veranderd en zijn wij in twee verschillende huizen gaan wonen.

Recht uit ons hart willen wij langs deze weg zeggen dat wij als jouw ouders zielsveel van jou houden, dit altijd zullen blijven doen en dat wij heel graag samen met elkaar, wij als jouw ouders en jij als ons kind, willen werken aan een prettige nieuwe thuissituatie voor jou in allebei onze huizen.

Met heel veel liefs,

Jouw ouders

-Marieke-