Anne, trouwe volgster van mamaisthuis heeft een heerlijk nieuw recept bedacht voor de beroemde ‘kletskoek’. Een nieuwe koek die bestaat uit eerlijke en biologische ingrediënten. 

Het is een makkelijk recept waarmee je in een half uur heerlijke koekjes uit de oven tovert. De inspiratie voor dit recept kreeg Anne toen ze een nieuw product van Zonnatura in de schappen zag staan; Zonnatura Roasties in de smaak Appel & Kaneel.  De meeste ontbijtgranen zitten bomvol suiker maar Zonnatura belooft dat hierin 30% minder suiker zit. De Roasties zijn vol van smaak doordat ze ovengeroosterd zijn en gecombineerd met kaneel en stukjes appel. Lekker als ontbijt, lunch, tussendoortje of toetje.

20160627_144706-01 - kopie - kopie

Kletskoek

Aan het einde van het jaar is het bij onze kinderen op school traditie de meester of juf een cadeautje te geven. Wij geven meestal geen groot cadeau maar wel iets bijzonders en bij voorkeur maken we iets zelf. Mijn kinderen hebben dit jaar les gehad van een meester en daarom wilde ik graag iets anders geven dan badschuim of chocolade.  Ik vind het altijd heel leuk om zelf iets te maken en de juf of meester te verrassen met ‘homebaked’ cadeautjes.

Dit jaar heb ik een nieuwe variant op de kletskoek bedacht. Een echte kletskoek voor de meester die altijd graag praat, dat moet wel in de smaak vallen toch?! Dit is niet zomaar een kletskoek, nee in de koek zit een geheim ingrediënt…namelijk appelmoes! Kletskoek, néé hoor echt waar, een heerlijk koek!

20160627_132613-01 - kopie

Benodigdheden voor 12 tot 15 koekjes

150 gram zonnatura roasties appel & kaneel

100 gram appelmoes

50 gram rozijnen

25 gram amandelmeel

1 el gesmolten kokosolie

Snuf zout

Snuf koekkruiden

Bakplaat

Bakpapier

20160627_144342-01

Aan de slag

Doe alle droge ingrediënten in een kom en meng dit goed door elkaar. Voeg dan de appelmoes toe en 1 eetlepel gesmolten kokosolie. Let er op dat het geheel niet té nat wordt. Maak nu gelijke hoopjes op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Druk deze hoopjes stevig aan (het deeg kan wat nattig aanvoelen)en bak de koekjes 25 minuten op 175 graden. Laat ze hierna in de warme oven verder afkoelen. Je kunt de koekjes uit de oven halen als ze helemaal afgekoeld zijn.

20160627_144904-01

Vul nu een leuke glazen weckpot (te koop bij Action, IKEA of Blokker) met een stukje bakpapier en doe hier de koekjes in. Maak er met een touwtje een leuk kaartje aan vast en klaar is je homebaked cadeautje! Gelukkig passen niet alle koekjes in de pot 🙂 dus je kunt er zelf ook nog heerlijk van snoepen! De koekjes zijn niet alleen leuk om te geven als cadeautje aan de juf of meester maar zijn ook ideaal als gezond tussendoortje.