Ik moet jullie iets bekennen; ik heb een verslaving, néé ik ben ernstig verslaafd, ik kan mij geen leven voorstellen zonder en ik kan amper de verleiding weerstaan als het gaat om… CHOCOLADE!

Al zolang ik mij kan heugen is chocolade mijn vriend en tegelijkertijd mijn vijand, ik wil het maar toch eigenlijk ook weer niet. De strijd die ik altijd heb gehad met chocolade komt voornamelijk door de bad guys; de chocolade repen met een laag cacao- en hoog suikergehalte die in de supermarkt naar mij liggen te lonken. Inmiddels heb ik na al die jaren fanatiek proeven mijn voorkeur voor bepaalde merken en smaken maar na het eten van chocolade heb ik geregeld een ‘schuldgevoel’. Want hoe mooi en gezellig zo’n reep er ook uit ziet met zijn kleurrijke wikkel en zijn gezellige afbeeldingen, de toevoeging van suiker en e-nummers verpesten de kracht en het goede van cacao in een reep.

ridiculously good 3Het lukt mij aardig om suiker uit mijn leven te bannen en ik mis het eigenlijk ook niet, sterker nog; ik heb veel minder vaak hoofdpijn sinds ik het mijd! Maar een leven zonder chocolade was voor mij echt onvoorstelbaar. Dat gelukshormoon, dat stukje bruin goud dat zo lekker op mijn tong kan smelten, dat mij troost biedt tijdens een baalmoment, zonder zou ik echt niet gelukkig zijn. Dat wist ik zeker! Er moest vervanging komen; chocolade zonder meuk of geraffineerde suiker maar met al het goede van pure en rauwe cacao erin. Én natuurlijk met dezelfde smaakbeleving als de ‘bad guys’.

En tadaa! Daar was het antwoord: Ridiculously Good! Ik had er nog niet eerder van gehoord maar wij mochten deze chocolade testen. Aangezien ik mijn chocolade genen heb doorgegeven aan de kinderen en mijn lief en ik deze passie delen, hebben wij op Koningsdag heerlijk gesmikkeld van deze mooie chocolade. Niks geen schuldgevoel, hier mag je van genieten en hier maakt niet alleen je hart een sprongetje van maar ook je lijf! Ik houd van lekker eten en snoepen maar word er nog gelukkiger van als ik mijn lijf daarmee een plezier doe, en dat doe je met deze chocolade. De cacao uit Ecuador die gebruikt wordt voor deze lekkernijen wordt niet boven de 42 graden verhit waardoor al het goede bewaard blijft.

ridiculously good 1

De bedenkers Teun en Shemara hebben niet alleen een heerlijk en gezond stukje chocolade ontwikkeld maar hebben ook gedacht aan mens en milieu. De Raw Chocolates van Ridiculously Good worden met heel veel zorg en liefde gemaakt en verpakt door een sociale werkplaats. Niet alleen de chocolade maar ook de verpakking is biologisch en 100% composteerbaar.

De Raw Chocolates zijn er in twee verschillende smaken: Rich Almond & Creamy Coconut. Wij mochten beide smaken testen en kunnen geen favoriet kiezen, beide zijn ze verrukkelijk. Vol van smaak en beiden met een stevige bite. De Rich Almond heeft een hele noot in de vulling met daaronder allemaal stukjes dadel, hierdoor smaakt hij lekker zoet. De Creamy Coconut is ook vol van smaak en lijkt door de mooie raw cocos die er in zit een beetje op de beroemde Bounty repen. Lekker fris van smaak. De chocolates zijn per twee verpakt in een prachtig doosje. Alleen dit doosje is al een feestje om te krijgen en neer te leggen op tafel. Wij vinden Ridiculously Good absoluut een guilt-free chocolate pleasure en zullen deze doosjes zeker nog vaker door de brievenbus zien vallen.

ridiculously good 2

Ben jij ook een echte chocoholic en wil je ook weleens intens genieten zonder schuldgevoel? Dat kan; wij mogen iemand op Moederdag blij gaan maken met deze chocolates. Zo doe je mee:

  • Geef hieronder in een reactie aan aan wie je deze chocolates wilt geven.
  • Wij stellen het op prijs als je als bedankje voor deze verwennerij de Facebookpagina van Ridiculously Good een like geeft (mamaisthuis mag maar hoeft niet).
  • Op Moederdag (8-5) maken wij de winnaar bekend op de Facebookpagina van mamaisthuis.

Ridiculously Good

header4-2