Zodra je kind naar school gaat begint het leven van de lunchtrommels en drinkbekers. Hoe ouder de kinderen worden, hoe meer het klaarmaken van de trommels een routine wordt.

In het begin zijn ouders vaak nog creatief en verzinnen ze wat leuks als lunch maar na een paar jaar zie je vaak dat het meer een kwestie wordt van iedere dag van de week hetzelfde recept.

Sommige ouders hebben ook nog de pech dat hun kinderen niet hele goede eters zijn. Ja waarschijnlijk wel als het gaat om een witte boterham met een dikke laag boter en chocoladepasta, of als 10-uurtje een lekkere koek en een pakje suiker… euh… drinken, maar gezonde voeding is toch vaak een dingetje. Veel scholen hebben gelukkig het beleid dat kinderen vooral gezond eten mee krijgen naar school. Dit past helemaal bij deze tijd en als het beleid ‘gezond eten’ is, is het voor de meeste ouders ook duidelijk en zullen er niet hele grote verschillen ontstaan tussen de kinderen onderling.

Maar hoe krijg je nou een kind dat niet zo dol is op die veel te rode tomaat, die veel te gezonde paprika, die veel te waterige komkommer en dat veel te saaie beleg, met een glimlach aan het eten. Hoe zorg je er voor dat kinderen die gezond eten nog niet echt kunnen waarderen, blij verrast worden bij het openmaken van hun lunchtrommels. Tadaa mag ik je voorstellen: bento!

14469694_1787732418170800_6929220643735643843_n

Bento, nooit van gehoord… Nou vanaf vandaag ga je het nooit meer vergeten. Weg met die saaie lunchtrommels. Het kan anders! Onze kinderen zijn gelukkig hele goede eters maar ook ik voel mij wel eens schuldig wanneer ik mij er makkelijk van af maak. Volkoren boterham met hartig beleg: check, boterham met pindakaas of zoet: check, wat rauwkost: check, wat fruit: check, een beker Cool Bear én een beker water: check! En dat dan ongeveer tweehonderd nog wat dagen in het jaar. Inspiratieloos en niet uitnodigend. Kinderen die goed eten mogen ook best verwend worden met een magische lunch.

Bento is van origine een Japanse lunch. Moeders geven hun kinderen, maar ook wel hun man, een bentobox mee om te kunnen lunchen op het werk of op school. Deze lunchbox wordt daarbij gevuld met rijst, groente en vlees of vis. De opmaak is erg belangrijk, het eten moet niet alleen lekker smaken, het moet er ook zeker mooi uit zien. 

Met het bento concept en het gebruik van een bentobox krijg je de meest dwarse eters aan de gezonde voeding. Want lekker en gezond eten hoeft helemaal niet saai te zijn. Met een bentobox en accessoires kun je aan de slag om een hele gezellige lunch te maken van gezonde voeding. Doordat het eten er met de prikkers en uitsteek vormpjes veel aantrekkelijker uitziet, gaat er vaak moeiteloos een extra stuk groente of fruit naar binnen. Gezond eten wordt speels en de lunchtrommels zien er uit alsof er allemaal nieuwe vriendjes en vriendinnetjes inzitten. Gezellige en vrolijke gezichtjes kijken je aan, hoe kun je die nou nog weigeren…

Het vullen van een bentobox kost wel iets meer aandacht en tijd dan de traditionele lunchtrommels. Maar als je hiermee je kind aan de gezonde voeding krijgt en na school hoort hoe blij verrast het was, dan is het de tijd meer dan waard. Voordeel van de Yumbox bentobox is dat het allemaal aparte vakken heeft waardoor je het eten makkelijk kunt scheiden en verdelen. Tevens zijn de vakken lekvrij dus zelfs vloeibare producten kunnen een plek krijgen in de Yumbox.

13494883_1743994989211210_7743438534215821009_n

Toen ik getriggerd was door dit concept ben ik op zoek gegaan naar een webshop die gespecialiseerd is in bento. Zodoende kwam ik uit op de website van De Bentofabriek en kwam in contact met eigenaresse Sabine.

Sabine is natuurvoedingskundige en mama van 2 mini foodies. Zij heeft een grote passie voor gezonde voeding en tijdens de zwangerschap van haar eerste kindje kwam daar een passie voor gezonde kindervoeding bij. Sabine haar kinderen waren lastige eters tot zij bento ontdekte. Ze begon met het uitsteken van groente en fruit in leuke vormen, deed er leuke bentoprikkers in en het resultaat was dat haar kinderen gingen proeven van al die leuke hapjes. Proeven ging over in eten en de bordjes gingen steeds vaker leeg.

Op de website van De Bentofabriek wil Sabine je inspireren met gezonde bento-ideeën zodat ook jouw kinderen steeds vaker ‘Wauw, dat is lekker’, zullen roepen. En je kunt er terecht voor een breed assortiment accessoires. Sabine is altijd op zoek naar nieuwe innovatieve bentoproducten, waardoor het assortiment voortdurend uitbreidt.

Een belangrijke kernwaarde van De Bentofabriek is voedselveiligheid. Kinderen gezond laten eten is één maar het is minstens zo belangrijk dat zo veilig mogelijk te doen.. De Bentofabriek let bij het inkopen en samenstellen van het assortiment op deze kernwaarde en dus kun je er 100% vanuit gaan dat je met de spullen die je bij De Bentofabriek koopt veilig aan de slag kunt.

Mamaisthuis en De Bentofabriek zijn een leuke samenwerking aangegaan: wij zullen jullie meenemen in de wereld van bento. We gaan toffe inspiratie en gezonde recepten delen en uiteraard horen daar ook hele mooie winacties bij.

IMG_6434

Vandaag alvast wat inspiratie voor een makkelijke en leuke opmaak voor de Yumbox. Hiervoor heb je eigenlijk alleen wat bentoprikkers nodig, een paar cocktailprikkers, een rietje, twee gekleurde linten en de ingrediënten. Van een Babybel en een rietje maak je een paraplu. Van een snackpaprika, wat komkommer en bento-oogjes maak je een paprika mannetje met haar. En van wat cocktailprikkers, bento-oogjes, tomaatjes en blauwe bessen maak je gezellige prikkers en een rups. Mijn meisje was betoverd toen ze het zag, wat een verschil met de boterhammen en cherrytomaatjes die voorheen eenzaam in de hoek van haar trommeltje lagen. Uiteraard hebben we bij deze feestelijke lunch de bammetjes vervangen voor bananenpannenkoekjes. Hier zijn we allemaal dol op!

IMG_6426

Winactie

De nieuwe samenwerking met De Bentofabriek gaan we feestelijk lanceren want we mogen één van onze volgers blij maken met een Yumbox naar keuze en een set prikkers zoals afgebeeld op bovenstaande foto. Dus wil jij je kind ook verrassen met dit unieke concept, doe dan mee:

  • Like de pagina’s van mamaisthuis en De Bentofabriek op Facebook.
  • Geef hieronder in een reactie aan dat je mee wilt doen.
  • That’s all 🙂

De actie loopt tot en met 10 oktober. 11 oktober word ik zelf 40 (slik) jaar, het lijkt ons leuk om dan de winnaar te verrassen met dit super gave bentopakket. Veel succes allemaal!

Winnaar:

Hoera!! We hebben een winnaar: Sandra, jij kunt voor je zoontje aan de slag met bento, zo wij lezen in een hele moeilijke tijd, hopelijk brengt het hem wat vreugde! Het is jullie gegund. Iedereen bedankt voor het meedoen en tot de volgende actie. Fijne avond allemaal!