JUIZ~SY is het nieuwe zusje van JUIZ~S. Een sapje speciaal ontwikkeld voor én door kinderen. Voor volwassenen zijn er al langer gezonde sapjes op de markt maar nu heeft JUIZ~S dus ook een kindersapje ontwikkeld.

Dit nieuwe sapje past helemaal bij het gezonde voedingsadvies van nu, meer groente en fruit en minder suiker. Groente en fruit zijn essentieel voor kinderen, zij hebben belangrijke bouwstoffen nodig om te kunnen groeien en zich te kunnen ontwikkelen. Helaas zijn er nog steeds kinderen die niet echt dol zijn op groenten maar gelukkig wordt fruit steeds meer gegeten, waarschijnlijk ook doordat veel fruitsoorten best zoet zijn en daar zijn kinderen dol op. Juist een gezonde hoeveelheid groente is zo belangrijk iedere dag maar hoe zorg je er voor dat kinderen die hoeveelheid binnenkrijgen? Juist, door het in een sapje te (ver) stoppen. De meeste kinderen drinken graag sap met een zoete smaak. Bij de ontwikkeling van JUIZ~SY was met name belangrijk dat er meer groenten dan fruit in het sapje zouden zitten en dit is gelukt met als resultaat; een licht zoet en gezond product.

IMG_6464

Voor de ontwikkeling van het kindersapje heeft JUIZ~S een workshop georganiseerd bij basisschool O.G. Heldringschool in Den Haag. De kinderen van de onderbouw hebben tijdens de workshop zelf groente en fruit met elkaar mogen mengen om dit vervolgens te proeven. Het recept dat als favoriet uit de bus kwam is verder ontwikkeld tot het JUIZ~SY Cold Pressed kindersapje. Een gouden vondst want wie anders dan de kinderen zelf weten beter wat kinderen wél lekker vinden. De wikkel van het flesje is ook door de kinderen gemaakt. Ieder kind mocht een draakje inkleuren en uit alle ingekleurde draakjes is uiteindelijk het JUIZ~SY draakje gekozen.

JUIZSY-product

JUIZ~SY is 100% troeploos: geur-, kleur- en smaakstoffen, suiker en conserveringsmiddelen zul je niet vinden in dit gezonde en pure sapje. Voor het maken van JUIZ~SY worden alleen dagverse groenten en fruit gebruikt en door het gebruik van een slowjuicer blijven alle vitaminen behouden. Hierdoor is JUIZ~SY de ideale aanvulling op de dagelijkse vitaminebehoefte van jouw kindje.

Wij mochten dit kindersapje ook uitproberen en kunnen in alle eerlijkheid zeggen dat het echt lekker smaakt. De combinatie van wortel, ananas, mandarijn, rode biet en limoen maakt dat het sapje lekker licht en fris smaakt. Tevens is het sapje licht zoet van smaak wat in elk geval onze jongste, Jip van 2½ jaar, erg aanspreekt. Hij zit momenteel in een fase waarin hij minder goed eet. Ik maak mij dan meteen zorgen of hij wel voldoende voedingstoffen en vitaminen binnenkrijgt maar met een flesje JUIZ~SY elke dag is dat niet nodig. Hij vindt het heerlijk en het is een mooie aanvulling op de dagelijkse behoefte. Bloem is eigenlijk altijd een goede eter en ze vindt ook de meeste groenten en fruit lekker. Van rode biet is ze niet de grootste fan, maar in dit sapje vindt ze het heerlijk. Ze drinkt het graag en voor haar is het in deze periode waarin veel kinderen minder weerstand hebben ook een mooie aanvulling om wat extra weerstand op te bouwen. Wij zijn fan!

IMG_6513

We hebben leuk nieuws, van JUIZ~SY mogen we een volger van mamaisthuis blij maken met een doos kindersapjes, een doos bevat 10 flesjes dus genoeg voor twee weken school. Wil je jouw kindjes ook wat meer groenten en fruit laten eten of kan het in deze herfstmaanden wel wat extra weerstand gebruiken? Doe dan mee:

  • Like de pagina van mamaisthuis en JUIZ~SY op Facebook.
  • Geef hieronder in een reactie aan voor wie jij de kindersapjes wilt winnen.
  • Liken van het Facebookbericht mag maar is niet verplicht.

De actie loopt tot en met 24 oktober en daarna kun je hier lezen wie de winnaar is, succes allemaal!

Winnaar:

Van harte Carla Velzeboer, jouw kleine man gaat hopelijk met een betere weerstand de november maand in! Bedankt allemaal voor het meedoen, fijne avond!