Eten, ik houd er zo van! Bij voorkeur eet ik heel gezond — met uitzondering van die hele fijne intieme momenten alleen met Tony’s of met de heren Ben & Jerry. Ja daar kan ik echt gelukkig van worden!

Met een glimlach op mijn gezicht open ik de wikkel of pot, geef ze een warme groet en vervolgens een fijn onderkomen in mijn buik. Helaas duurt dit ultieme geluk altijd véél te kort en kom ik er ook niet helemaal zonder kleerscheuren vanaf; die broek zit na de feestmaanden toch echt te strak, naden staan hier en daar op spanning en die rollen in die trui komen echt niet doordat de stof zo heerlijk soepel plooit … Nee, gezond eten afgewisseld met van die heerlijke genietmomentjes kan prima, alleen moet het wel in balans zijn. En juist met die kou buiten is er altijd wel een excuus voor wat lekkers: ‘Even opwarmen met warme choco’, ‘Ach, ik ben nu toch al de hele maand slecht bezig, een pepernoot meer of minder maakt nu toch niet meer uit’, ‘De zomer duurt nog zo lang, tegen die tijd heb ik al lang weer het lichaam van toen ik 16 jaar was’.

Herkenbaar? Veel mensen nemen zich na de feestdagen voor om gezonder te eten of zelfs af te vallen. Eén van de goede voornemens die je elke 1 januari weer op Neerlands agenda voorbij ziet komen! Het blijft gewoon onwijs lastig om aan al die lekkernijen weerstand te bieden, tenzij je niet gelukkig wordt van chocolade of kaasplankjes — bestaan die mensen echt?? Ik doe eigenlijk zelf nooit aan de lijn, tenminste niet in de vorm van een dieet. Uiteraard heb ik zo ook mijn wensen maar weet inmiddels ook wel dat ik ouder word en dat dat met gebreken … euh rondingen komt ; )

IMAG3570 (2)

Wel is het zo dat ik minder energie heb en merk dat als ik ongezond eet, vooral wanneer ik een periode te veel suikers tot mij neem, dat niet ten goede van mijn energie en humeur komt. Suiker doet gewoon heel veel met je lijf en eigenlijk weinig positiefs! Maar het is een stofje waar je makkelijk aan went en zelfs ook een beetje aan verslaafd kan raken, vandaar de crave naar suiker. Mij helpt het om de vicieuze cirkel te doorbreken met een detoxkuur. Hiermee reset ik mijn body & mind en daardoor krijg ik minder behoefte om suiker te nemen. Detoxen is voor mij echt even afkicken!

Ik heb het nu een paar keer gedaan en iedere keer bereikte ik daarmee mijn doel; minder behoefte aan suiker en ongezond eten en al mijn smaakpapillen stonden weer op scherp waardoor het eten nog lekkerder smaakte. Als je een paar dagen enkel groenten en fruitsappen neemt dan reset je je hele gedachten en je lijf. Je begint voor je gevoel weer op een nulpunt van waaruit je alles weer opnieuw kunt ontdekken. De ‘kunst’ is dan om gezondere keuzes te maken. Ik heb na een kuur vooral zin in gezond en ‘schoon’ eten waar mijn lijf blij van wordt. Natuurlijk neem ik ook wel eens wat lekkers maar na het resetten denk ik eerst goed na over mijn keuze: ga ik voor Ben & Jerry’s of ga ik voor Professor Grunschnabel? Ga ik voor Tony’s of ga ik voor een biologische dark chocolate reep? Keuzes waarbij ik mij voor de kuur liet leiden door een hunkering naar suiker en nu vooral door gezond verstand.

Tevens vind ik het heel fijn om elk seizoen te detoxen om mijn darmen te reinigen. Ik heb door mijn eetstoornisverleden — bij interesse klik hier voor het artikel — gevoelige darmen en detoxen helpt dan om ze weer even ‘wakker te schudden’. Als je ziet wat we ons hele leven, soms zelfs zonder er bij na te denken, in onze mond stoppen, dan is het geen overbodige luxe om je lijf af en toe even een time-out te gunnen. Een week vakantie voor al het harde werken!

IMAG3543 (2)

Vorig seizoen maakte ik kennis met JUIZ~S: ‘Veggies in a bottle’! JUIZ~S verkoopt coldpressed sappen waar, naast een beetje fruit en verse kruiden, maar liefst 70% groente inzit. De sappen van JUIZ~S zijn helemaal puur, vers en smaken precies zoals je mag verwachten na het lezen van de ingrediëntenlijst. Ik heb eerder dit jaar de 3-daagse kuur gedaan, dat is mij goed bevallen en ik vond het prima vol te houden. Van JUIZ~S mocht ik nu de 5-daagse doen. Super fijn want daar was ik echt aan toe. De 5-daagse kuur deed ik tussen Sinterklaas en kerst, ik had namelijk geen zin om van de pepernoten zo met mijn neus in de kerstkransjes en daarna de olliebollen te vallen. Ik wilde eerst even helemaal resetten zodat ik daarna met frisse moed de basterds tijdens de feestdagen onder ogen kan komen : )

Een voordeel van een sapkuur is dat je niet hoeft na te denken over het eten; elke dag stonden er 6 heerlijke flesjes in alle kleuren van de regenboog naar mij te lonken in de koelkast. Om de paar uur mocht ik er één nemen volgens het vaste schema dat je in de bijgeleverde handleiding vindt. Sapjes van spinazie, pompoen, rode biet, rode kool, amandel, cashew of komkommer. De smaken zijn divers en smaken heerlijk tot goed te doen. De pompoen en rode biet waren mijn favoriet en op de notendrankjes kon ik mij echt verheugen. Ik maakte de pompoen en de notendrankjes een beetje warm. Zo kon ik aan tafel toch nog een soepje eten met het gezin en de warme noten’melk’ was heerlijk om op te slapen. De sapjes zijn zorgvuldig samengesteld zodat je lijf tijdens de detox voldoende vitaminen en mineralen binnenkrijgt en niets tekort komt om toch te kunnen presteren.

Dag drie van de kuur vond ik het zwaarst, dat komt misschien ook doordat ik de vorige keer een kuur van drie dagen deed en het dus een beetje voelde als het einde. Dag vier en vijf waren prima te doen, mijn lijf was helemaal ingesteld op de sapjes en ik had geen last meer van een hongergevoel. Ik merkte na deze dagen dat ik mij ook echt schoner voelde vanbinnen. Mijn huid zag er beter uit — sinds mijn laatste bevalling heb ik last van acne — en mijn opgeblazen buik was weg. Dat laatst vind ik misschien nog wel het allergrootste voordeel van deze kuur. Ik heb door mijn gevoelige darmen vrij snel last van een opgeblazen buik, deze reset heeft dat verholpen, zo fijn! Na de kuur ervaar ik iets meer energie maar waarschijnlijk zal dit bij iemand zonder aandoening nog veel beter merkbaar zijn!

De 5-daagse kuur van JUIZ~S heeft mij goedgedaan, ik ben klaar voor de feestdagen. Met minder hunkering naar suiker weet ik zeker dat ik ook een keer néé kan zeggen tegen al het feestelijke lekkers en dat is toch fijn als je een beetje in balans wilt blijven.

IMG_6846

Winactie:

Ben jij toe aan een frisse start van het nieuwe jaar? Gun jij jezelf een gezonde reset van body & mind? Doe dan mee met deze toffe actie. Van JUIZ~S mag ik een complete kuur weggeven ter waarde van 149,95 euro! Een kuur van 5 dagen waardoor je je echt een ander mens zal gaan voelen, klaar voor een gezond en mooi 2017!

Wat moet je doen om mee te doen:

De actie loopt tot en met vrijdag 30 december, na deze datum wordt de winnaar hier bekendgemaakt. Succes allemaal met meedoen en heerlijke feestdagen gewenst!

Lees ook: JUIZ~SY het lekkerste en gezondste kindersapje.

Winnaar:

Hoera Monique, jij bent door het systeem gekozen als winnaar, van harte!! Hopelijk kun je met een schoon lijf het nieuwe jaar tegemoet. Iedereen bedankt voor het meedoen en heb een heerlijk oud en nieuw!! <3