Zijn jouw kinderen ook zo dol op roze drinkyoghurt of Fristi? Dat ze dit graag drinken is niet zo raar, het zit namelijk bomvol suiker en dit zorgt voor een verslavende werking.

Drinkyoghurt is vaak mierzoet, kinderen drinken dit meestal in één teug leeg en klagen na een paar minuten alweer dat ze zo’n dorst hebben. Het is lekker, smaakt zoet maar roept ook juist meer dorst op. Natuurlijk kun je het ook met mate geven of alleen als er iets te vieren is of als je kind op schoolreisje gaat. Maar is het niet nog veel leuker als er een alternatief bestaat dat niet alleen heel lekker fris smaakt en wél dorstlessend is maar ook nog eens heel veel goede voedingsstoffen bevat.

1-575x202

Mijn kinderen drinken hoofdzakelijk water, smoothies en af en toe een glaasje waterige limonade gemaakt met Cool Bear. Dit is een dorstlesser van natuurlijke oorsprong, gezoet met zoetstoffen uit Stevia en zonder toegevoegde suikers. Ook zijn deze siropen geheel kleur- en smaakstoffen vrij. Wij zijn al een tijd fan van deze siroop vanwege de frisse smaak en maken er ook graag ijsjes en frisse toetjes mee. Eigenlijk kun je Cool Bear gebruiken als natuurlijke zoetstof voor heel veel gerechten.

Gisteren overviel mij een enorme dorst door het klamme en warme weer en ik had tevens zin in een zoet drankje. Aangezien wij niet heel veel meer in huis hadden dan Cool Bear en kokosmelk, besloot ik deze bij elkaar in een glas te doen. Nooit verwacht dat de smaak zo lekker zou zijn!! Door de kokosmelk is het drankje wat voller en ziet er melkerig uit. Met de toevoeging van de ‘cassis’ of ‘frambozen’ siroop krijgt het de mooie roze kleur die ook zo kenmerkend is voor Fristi! Alleen dit drankje is juist heel gezond. Kokosmelk is een bron van vitamine B12, is van nature lactosevrij en kan dus ook gebruikt worden bij kindjes die een koemelkallergie hebben. Er zijn geen suikers toegevoegd (bevat de van nature aanwezige suikers).

Doordat kokos zoet smaakt zal de grootste liefhebber van Fristi dit drankje vast een zeker ook lekker vinden. Het is het proberen waard en je kunt het zo zoet maken als je zelf wilt door de verhouding kokosmelk- siroop aan te passen. Deze post is niet gesponsord en wij hebben ook geen aandelen in Alpro of Cool Bear 😉 Wel zijn wij fan van deze gezonde producten en delen wij graag dit eenvoudige maar leuke recept omdat we ervan overtuigd zijn dat veel kindjes dit lekker zullen vinden.

Een glas kokosnootdrink, een flinke scheut siroop, even roeren en geniet ervan!

IMAG1350 - kopie

Easy peasy; gezonde roze melk