Toen mijn kinderen nog maar heel klein waren, maakte ik alle hapjes zelf. Door eerst enkele smaken aan te bieden en later meerdere smaken met elkaar te mengen, liet ik mijn kinderen kennismaken met pure smaken. 

Al jong kennis laten maken met onbewerkt voedsel

Ik denk dat dit zeker heeft bijgedragen tot de goede eters die mijn kinderen nu zijn. Door hen al jong kennis te laten maken met onbewerkt voedsel leren ze dit herkennen en meer te waarderen. Nu gaat dit natuurlijk niet altijd op maar bij mijn kinderen heeft het gelukkig goed uitgepakt.

De Kleine Keuken verantwoord gezond meukvrij

Groenten zijn niet altijd groen

Tegenwoordig vinden ze echt niet alles wat ik maak lekker maar ze eten het wel. De ene keer met iets meer struggle dan de andere keer maar uiteindelijk wint gelukkig bijna altijd ‘Je hebt nu eenmaal goede voedingstoffen nodig’ het. Yeah! Echt vies vinden ze gelukkig weinig. Ondanks dat ik allesbehalve een keukenprinses ben, zorg ik dat gedurende de week een pallet aan kleuren langs is geweest. Groenten zijn nu eenmaal niet altijd ‘groen’. ; )

Een keuze die bij mij en mijn gezin past

Mensen die mij kennen weten dat ik bewust met voeding omga. Ook met name omdat ik zelf vaak een sugar crave heb en deze niet op mijn kinderen wil overbrengen. Mijn gezondheid en energie blijven een aandachtspunt en dus probeer ik zo gezond mogelijk te leven. Gewoon gezond, ik overdrijf het niet. Ik leef niet enkel oergondisch, rauw of veganistisch maar ik doe wel iets met de kennis en informatie die ik heb over voeding. En op basis van die informatie en wetenschap maak ik een keuze die bij mij en ons gezin past.

Voor ons houdt dat in dat we proberen — en dat gebeurt echt niet altijd — om te letten op de inname van suiker. We vermijden e-nummers en eten veel vers en puur. Ook wat betreft het snoepen en nuttigen van tussendoortjes proberen we gezonde keuzes te maken. Voordeel hiervan is dat wanneer de kids wel iets suikerrijks krijgen of een feestje hebben, ze er ook echt blij van worden. En dat gevoel neemt zeker af als je kind de hele dag suiker binnenkrijgt.

Los daarvan wil ik dat ze die afhankelijkheid niet ontwikkelen. Het mag best een traktatie blijven. Wanneer je zo puur en meukvrij mogelijk eet kan je lichaam mooie dingen uit voeding te halen. Ik denk dat het vooral belangrijk is om goed te weten wat je eet.

Jong geleerd oud gedaan

Een lichaam al jong vitaal en in balans houden is absoluut belangrijk. Wij zijn blij met alle nieuwe ontwikkelingen in de markt. Er komen steeds meer merken bij die producten ontwikkelen voor kinderen. Gezonde voeding en tussendoortjes die niet alleen voedzaam zijn maar ook nog eens heel erg lekker én er leuk uitzien. Gezond eten en snoepen is absoluut niet saai!

De Kleine Keuken verantwoord gezond meukvrij

De Kleine Keuken

Een merk waar we al fan van zijn sinds onze kleine man een dreumes was, is De Kleine Keuken. Ik maakte zo veel mogelijk alle hapjes zelf maar als het mij een keer aan tijd ontbrak, schotelde ik hem met liefde een maaltijd van De Kleine Keuken voor. Onbewerkt en smaakvol, alsof het zo uit mijn eigen blender kwam. Zo horen eigenlijk alle producten op de markt ook te zijn: puur. Maar helaas is dat niet het geval. Er zijn een aantal merken die zelfs in babyvoeding nog te veel zout stoppen om het op smaak te brengen.

Liefde voor eten en pure smaken

Inmiddels eten onze beide kinderen al een paar jaar met de pot mee maar we halen nog altijd producten van De Kleine Keuken in huis. Met name het broodbeleg en de tussendoortjes en koekjes worden hier graag gegeten. Heel fijn want het zijn verpakkingen vol liefde. Liefde voor eten, pure smaken en kleine opgroeiende wezentjes. Doordat het boordevol goede voedingsstoffen zit en geen suiker bevat, raken kinderen ook echt verzadigd en blijven ze er niet om zeuren. En dat is ook zoveel waard! Tevreden kindjes is R.U.S.T. : )

De Kleine Keuken is opgericht door moeders die in de opvoeding van hun eigen kinderen iets misten. Met trots maken Kirsten en haar team de lekkerste producten voor kinderen vanaf nul tot twaalf jaar. Voeding om mee te voeden en niet om mee te vullen. Omdat veel producten toentertijd onvoldoende essentiële voedingstoffen bevatten om mee te bouwen aan een gezond en sterk kinderlijf, besloten zij zelf producten te gaan ontwikkelen. Producten waarvan je geen verpakking hoeft te lezen om te weten wat er in zit. Die je met liefde en uit liefde kunt geven aan diegenen die voor jou het allerbelangrijkste zijn.

De Kleine Keuken verantwoord gezond meukvrij

WIN WIN WIN

Ken jij de producten van de kleine keuken al of zou je wel eens kennis willen maken? Doe dan mee met deze gave winactie! We mogen namelijk 3! proefpakketten weggeven boordevol mooie producten. Wil je kans maken, laat hieronder in de comments dan weten of je al bekend bent met de producten en voor wie je het zou willen winnen.

De actie loopt tot en met donderdag 22 maart, daarna lees je hier wie de winnaars zijn. Heel veel succes en een fijne maandag gewenst!

Er gaan drie kleintjes smullen!! 

Hoera, we hebben maar liefst drie winnaars! Van harte allemaal. Naomi Ovaere,  neem je even contact met ons op? Eline Rinsema, stuur jij ons ook even een privébericht? En als laatste, Loes Wevers, we zien jouw gegevens graag tegemoet! Een fijne avond allemaal! x

 

-Artikel tot stand gekomen in samenwerking met De Kleine Keuken-