December to remember! De tijd rond de feestdagen is natuurlijk reuze gezellig maar aan de andere kant kan het ook erg hectisch zijn. Je bent al druk met je gezinnetje en dan komen al die verplichtingen zoals kerstontbijtjes op school, kerstactiviteiten en de kerstdiners met kerst er ook nog bij.

Heel erg leuk en natuurlijk wil je alles tot in de puntjes perfect regelen. Maar helaas blijft er hierdoor vaak weinig tijd over om op de ‘normale’ dagen een lekkere maaltijd op tafel te toveren. Daarom deel ik voor de feestdagen een makkelijk en smakelijk recept waar de kids ook nog eens van smullen (terwijl ik deze blog aan het schrijven ben, ziet Fynn de foto: “Mmmm mama, dat is een lekkere pizza!” haha).

De makkelijke ‘pizza’
Het enige wat je nodig hebt, is een Turks brood en wat ingrediënten voor de garnering. Vaak kun je het brood ook in een volkorenvariant krijgen wat de pizza een stuk gezonder maakt. Als pizzasaus neem je een blikje tomatenblokjes. Hier zit meestal geen extra zout in maar kijk voor de zekerheid even bij de ingrediënten achterop het blik. Je kunt de saus smaakvoller maken door er gedroogde kruiden — zoals oregano en tijm — aan toe te voegen. Ook zijn er kant- en klare pizzakruiden te koop die je erdoor kunt mengen. En met een teentje knoflook erdoor smaakt het nog lekkerder! Daarna beleg je de ‘pizza’met gesneden groente naar keuze. Ik vind een uitje en paprika altijd erg lekker. Je kunt ervoor kiezen de ‘pizza’ vegetarisch te maken maar je kunt er ook wat vleeswaren, vis of restjes vlees van de vorige dag op doen. Bestrooien met wat geraspte kaas, de oven in en voilà je makkelijke ‘pizza’ is klaar!

IMG_6810

Recept en bereiding

Ingrediënten:
– 1 Turks brood
– blikje tomatenblokjes
– pizzakruiden voor door de saus
– teentje knoflook voor door de saus
– fijn gesneden uitje in ringetjes
– rode paprika in blokjes
– 150 gram salamiblokjes
– ½ zakje geraspte kaas
– verse basilicum ter garnering

En verder:
– oven

Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Snijd het Turks brood doormidden zodat je twee helften hebt en leg deze op een rooster voor in de oven.
3. Maak de pizzasaus door een blikje tomatenblokjes op smaak te brengen met een teentje geperste knoflook en wat pizzakruiden. Smeer deze saus over de twee broodhelften.
4. Snijd een ui in fijne ringetjes en een rode paprika in blokjes en strooi deze over de saus op de broodhelften.
5. Verdeel ook de salamiblokjes over de ‘pizza’s’ en maak het af met wat geraspte kaas.
6. Bak de ‘pizza’s’ ongeveer 8 minuten in de oven. Wanneer je afbak Turks brood hebt, staat op de verpakking hoelang ze in de oven moeten. Wanneer de broodjes goudbruin zijn en de kaas gesmolten is, is je ‘pizza’s’ klaar.
7. Garneer de ‘pizza’s’ met wat fijn gesneden basilicum voor wat extra kleur.
8. Serveer er eventueel een lekkere salade bij en klaar is je makkelijke maaltijd.

En smullen maar!

Lees ook: Annes pindasoep.