In mijn vorige blog heb ik een recept voor gezond broodbeleg met jullie gedeeld. Kort na mijn bevalling had ik wel zin in wat krachtvoer en hier thuis zijn ze er ook helemaal gek op: een heerlijke pindasoep! Deze keer wat minder gezond maar wel boordevol heerlijke groente en magere kip.

Bij toeval is het recept van de pindasoep ontstaan. Op een druilerige zondagmiddag hadden we zin in wat warms en hartigs voor bij de lunch. Wat doe je dan? Je kijkt in de keukenkastjes met welke ingrediënten je iets lekkers kunt maken en zo is deze pindasoep ontstaan.

Variatie
Als soepje bij de lunch maak ik hem met alleen een uitje en zonder kip. Maar als maaltijdsoep moet er voldoende groente inzitten en voor de bite heb ik er lekker wat kip aan toegevoegd. Hierin kan uiteraard gevarieerd worden. Voeg groente naar smaak toe (kijk wat je nog hebt liggen of gebruik restjes!). Een zak kant- en klare roerbakgroenten is ook erg makkelijk. Variatie op kip kan natuurlijk door bijvoorbeeld een lapje varkensfilet toe te voegen. Of een keer lekker vegetarisch is ook mogelijk. Voeg dan als garnering een gekookt of gebakken eitje in stukjes toe. Op deze manier is de soep elke keer weer anders. Ook dit recept is eenvoudig te maken, als je de ingrediënten in huis hebt, is het zo gepiept!

pindasoep 3 (2)

Recept pindasoep 4 personen

Ingrediënten:
– 2 uien
– 4 teentjes knoflook
– 2 stengels prei
– 1 rode paprika
– 1 paksoi
– klein bakje taugé
– 3 theelepels gemberpoeder
– 3 theelepels gemalen koriander (ketoembar)
– 2 eetlepels wokolie
– 3 theelepels sambal badjak
– 1,5 liter water
– 3 tabletten kippenbouillon
– 300 gram kipdijfilet in blokjes
– ongeveer een halve pot pindakaas (kan ook rauwe pindakaas zonder suiker)
– 4 eetlepels ketjap manis
– suiker (naar smaak en hoeft niet, zonder is de soep pittiger)

Bereidingswijze:
1. Snijd de ui fijn en pers de knoflook uit. Voeg op de snijplank de gemberpoeder en ketoembar toe.
2. Verwarm de wokolie in de pan en voeg de kippendijfilet toe. Bak deze goudbruin.
3. Voeg daarna de fijngesneden ui, knoflook, gemberpoeder en ketoembar toe. Fruit dit op laag vuur tot de ui glazig is.
4. Kruimel de bouillonblokjes fijn en voeg deze samen met de sambal, een eetlepel suiker en de ketjap manis toe. Roer even goed door.
5. Voeg nu ongeveer een halve pot pindakaas door en laat dit smelten. Daarna kan er 1,5 liter gekookt water bij. Het vuur mag nu wat hoger zodat de soep goed aan de kook gebracht kan worden. Wanneer hij kookt zul je zien dat de soep gaat indikken. Vind je hem nog te dun? Voeg dan meer pindakaas toe. Bij deze soep geldt goed proeven!! Vind je hem te flauw? Doe er dan nog wat zout of een bouillonblokje bij. Soms is hij te hartig en is het lekker nog wat extra suiker en ketjap manis toe te voegen. Voeg niet teveel toe en blijf proeven, zo ontstaat jouw eigen favoriete pindasoep.
6. Als laatste snijd je de prei in halve ringetjes, de paprika en paksoi in kleine reepjes. Voeg dit toe en laat de soep nog ongeveer 10 minuutjes op een laag pitje pruttelen. Vlak voor het opdienen doe je de taugé erbij en klaar is deze exotische pindasoep. Ook lekker met wat gebakken uitjes er bovenop als garnering.

Smullen maar!!

Wie is Anne:

Ik ben Anne Lubbers, 28 jaar en getrouwd met Daniël. Sinds 2013 zijn we de trotse ouders van onze ‘minimuis’(ondertussen al een grote peuter) Fynn. We zijn in spanning aan het aftellen want elk moment kan daar een lief klein zusje bijkomen: onze pluis. Als diëtist begeleid en adviseer ik 3 dagen in de week ouderen en chronisch zieken bij problemen op het gebied van eten en drinken waarbij de cliënt zelf de regie houdt. Daarnaast heb ik ook een aantal jaar met kinderen gewerkt. Buiten het werk om vind ik het ook erg leuk om bezig te zijn met lekker en gezond eten, regelmatig ook wat minder gezond hoor haha. Koken is dan ook een van mijn hobby’s. Wekelijks probeer ik nieuwe recepten uit. We proberen ook elke week een dag vegetarisch te eten. Het is een uitdaging iets op tafel te toveren wat onze koppige peuter wel wil eten maar Ik vind het belangrijk om het goede voorbeeld te geven. Verder ben ik dol op uitstapjes maken, Griekenland, het opknappen van oude meubeltjes en maak ik canvas geboorteschilderijtjes op aanvraag voor de baby- en kinderkamer. Hopelijk hebben jullie mij zo een beetje leren kennen en kan ik mijn food inspiratie delen door middel van leuke blogs hier op mamaisthuis! 

image001