Het is alweer even geleden dat ik een lekker recept met jullie heb gedeeld. Hoog tijd dus om er een lekker baksel in te gooien. Wat hopen we met zijn allen op lekker weer. De kids kunnen dan heerlijk buiten spelen terwijl wij mama’s lekker in het zonnetje genieten. 

The good life! Helaas is het weer nogal wisselend op dit moment. De ene dag lekker naar buiten terwijl je de andere dag jezelf opwarmt aan een hete kop thee. Troost; dit recept is geschikt voor bij een heerlijke kop thee op de bank als ook om uit de delen aan alle spelende kindjes buiten. Altijd een reden dus voor mijn heerlijke bananenbrood! Op dit moment zie je veel van dit soort recepten voorbij komen. Ook is bananenbrood al kant en klaar te vinden in de winkel. Vaak gaat het dan om de ‘cake’ variant gemaakt van cakebeslag waar een klein banaantje aan toegevoegd wordt. Niet echt heel erg gezond als je bekijkt hoeveel vet en suiker hierin zit. Dit bananenbrood is niet op basis van cakebeslag maar maak je van heel veel bananen (wordt hij lekker smeuïg van), amandelmeel en ei. Heel simpel en gezond dus. En nog belangrijker ontzettend lekker! Ideaal om eens een plakje in de lunchtrommel van je prins of prinsesje te stoppen. Of je start je dag ermee als heerlijk ontbijtje.

dav

Om het brood extra vers te houden kun je het na het bakken in plakjes snijden en per stuk in de diepvries leggen. Dan heb je elke keer een verrukkelijk vers plakje bananenbrood. Gebruik voor het bereiden rijpe bananen. Deze zijn lekker zacht en makkelijk met de hand te prakken. Amandelmeel is in de supermarkt te koop maar vaak erg duur. Je kunt ook ontvelde hele amandelen kopen en ze zelf malen in de keukenmachine. Bij Turkse winkels is ook vaak amandelmeel te koop en een stuk goedkoper. In het brood gebruik je een beetje honing om het net wat zoeter te maken. Je kunt eventueel wat meer toevoegen maar dat is niet per se nodig omdat er overheerlijke jam van blauwe bessen bij zit. Wat dit bananenbrood extra gezond maakt, zijn de krokante noten die je aan het beslag toevoegt. Dit geeft een lekkere bite en zit boordevol onverzadigde vetzuren, ijzer, vitamine E en vitamine B1. Geadviseerd wordt dagelijks wat noten te eten vanwege de positieve gezondheidseffecten. Met dit brood maak je al een goede start!

Recept bananenbrood

Ingrediënten:
– 3 bananen
– 150 gram amandelmeel
– 1½ tl bakpoeder
– 3 eieren
– 2 eetlepels honing
– snuf zout
– snuf kaneel
– handvol overheerlijke noten naar keuze, grof gehakt
– zonnebloemolie om het cakeblik in te vetten
– doosje diepvries blauwe bessen  
En verder:
– oven
– cakeblik

dav

Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op ongeveer 170 graden Celsius en vet het cakeblik in.
2. Prak de bananen met een vork (mag wat grof blijven) in een grote kom en voeg de overige ingrediënten toe. De blauwe bessen mag je nog even bewaren. Goed roeren tot een mooi beslag.
3. Giet het beslag in de cakevorm, zet deze in het midden van de oven en bak het brood in ongeveer 55 minuten gaar.
4. Ondertussen kun je de bevroren bessen in een steelpannetje doen en op een laag vuurtje zacht laten worden.
5. Roer de besjes goed door zodat het een dikke ‘jam’ wordt. Voeg eventueel wat honing toe.
6. Wanneer het brood klaar is laat je het afkoelen en neem je het uit de vorm. Snijd mooie plakken en doe er een schepje heerlijke blauwe bessen op.

Bake, eat, enjoy!