Seizoenen, ik houd ervan. Hoewel ik ook echt kan genieten van het voorjaar vind ik de winter ook heerlijk. Vooral als het mooi winters weer is: een dik pak sneeuw — niet te veel overlast maar wel heel veel sneeuwpret — een fijn zonnetje en ach zal het ooit weer eens zover komen; schaatsende mensen in het hele land. It giet oan!

Een stukje winterse geschiedenis

Ik herinner mij de winters nog van toen ik een klein meisje was. Zodra het kon, meteen nadat de ijsmeesters in Friesland het licht op groen hadden gezet, bond ik mijn noren onder en ging het ijs op. Ik heb wat afgeschaatst op de Friese meren en sloten. Ik mis Friesland niet echt maar als ik terugdenk aan de winters die ik daar beleefd heb, zijn dat toch wel hele zoete herinneringen. Schaatsen leek iets wat echt bij die tijd hoorde, wat ieder jaar kon, de winters waren nog echt koud en het vroor tot ver onder nul. Hoe vaak ben ik wel niet onder een van de elfstedenbruggetjes door geschaatst. Ik herinner mij nog de tocht waar Koning Willem-Alexander en Evert van Benthem aan meededen. Oké, oké, 41 hè, de Elfstedentocht is inmiddels geschiedenis maar met mijn leeftijd ook een beetje mijn geschiedenis. Ouwe muts! : )

Seizoenen zoals ze bedoeld zijn

De winters waarin mijn dochter heeft kunnen schaatsen in haar jonge leven zijn echt op 2 of 3 vingers te tellen. Van mij mag het; echte kou, winterse outdoorfun. De seizoenen beleven zoals ze bedoeld zijn zonder dat we daarvoor naar een berg in Zwitserland of Frankrijk hoeven te rijden. Sneeuwpoppen maken van echte sneeuw en meters hoog in plaats van dat je de pop waaraan je kleine kleuter zo hard gewerkt heeft na een uur onder een knoop en een wortel moet gaan zoeken. Met de slee de boodschappen halen en onderweg even stoppen voor koek en zopie. Gezellig bij de kerstboom zitten terwijl buiten de sneeuwvlokjes naar beneden dwarrelen … ik teken ervoor.

Koning Winter

In mijn romantische beschrijving van een koude winter heb ik uiteraard niet meegenomen: auto’s die niet meer starten en pechhulp die overuren maakt. Bevroren bovenleidingen bij de NS, strooizout wat niet aan te slepen is, verkeersinfarcten, bussen die uitvallen door de gladheid en een hoge energierekening. Aan sommige nadelige gevolgen van die winterse kou kun je niet veel doen maar je kunt je in veel gevallen wel goed voorbereiden om de nadelen zo min mogelijk effect te laten hebben op je humeur. Zo check ik regelmatig de motorolie nadat ik een keer met ijspegels aan mijn neus met pech langs de kant van de weg heb gestaan. Tevens probeer ik te besparen op energiekosten door mij in elk geval ieder jaar even bezig te houden met energie vergelijken.

Stylish de winter door

Het mooie van deze post is dat ook zij iets hebben aan wat ik hier geschreven heb. Het gaat hier namelijk over winterse kou. Echte kou waar je je graag tegen wilt beschermen. Lage temperaturen waar je lijf niet blij van wordt maar die iets fijner aanvoelen wanneer je je daar goed tegen beschermt. Als we de wetenschappers mogen geloven wordt het een hele barre winter. De koudste winter in 100 jaar! Brrrrrr … Niet alleen in de zomer kleed je je naar het weer, ook in de winter doe je dat. Maar kleding moet niet alleen praktisch zijn, wij mama’s willen er ook nog fashionable uitzien, toch? Warm en stylish; that’s the winterfashion keyword!

Winterparka Hipinderegen.nl

Hipinderegen.nl

Ik vind het altijd best lastig om in de winter een toffe jas te vinden die comfortabel zit, lekker warm is en niet als een hobbezak om mijn lijf hangt. Een jas waarmee je voor de dag kunt komen en die beschermt tegen een regenbui of sneeuwballengevecht. Is het kopen van een mooie en warme winterjas voor jou ook vaak een mission impossible, kijk dan eens op de website van Hipinderegen.nl. Ik maakte twee maanden geleden kennis met deze leuke webshop en de dames erachter. Mocht je het nog niet gelezen hebben, lees dan zeker de rubriek ‘Mama is ondernemer’; hierin neemt Leida je mee achter de schermen. Hipinderegen.nl is hét adres voor een hippe en goede regenjas of winterparka. Ze verkopen prachtige merken, waaronder ook Scandinavische.

Winterparka Hipinderegen.nl

WIN WIN WIN

We geven op mamaisthuis meestal leuke producten of fashion aan kindjes weg maar dit keer doen we het helemaal anders. Dit keer gaat het om jou, mama! Jij wordt in het zonnetje gezet. Jij verdient een beetje warmte deze winter zodat je straks met de echte wintervorst alleen maar lekker naar buiten hoeft te gaan met de kids om te genieten. Wij gaan er alles aan doen dat jij er hip en warm bij loopt en blij de winter doorkomt. Tadaaaa: van Hipinderegen.nl mogen we namelijk deze prachtige jas van het Deense merk Danefae ter waarde van 189,95 euro weggeven. De jas ‘Inge’ zal je beschermen tegen de voorspelde kou en is waterdicht. Een absolute eyecatcher!

Winterparka Hipinderegen.nl

Wat moet je doen om kans te maken op deze winterparka:

  • We waarderen het als je de Facebookpagina’s van mamaisthuis en Hipinderegen.nl een like geeft.
  • Geef hieronder in de comments aan dat je kans wilt maken en welke maat je nodig hebt.
  • Like het bericht op Facebook zodat we jou kunnen traceren.
  • Meer koukleumen in de familie of vriendenkring, breng ze gerust op de hoogte van deze actie. Moet niet, mag wel. : )

De actie duurt tot en met vrijdag 24 november, daarna lees je hier wie de winnaar is. Heel veel succes allemaal en alvast een fijne intocht gewenst morgen!

Winnaar: 

Wat gaaf dat jullie met zo velen hebben meegedaan en wat zouden we graag iedereen deze jas cadeau doen … helaas. De lucky one is: Michelle de Ruiter-Tuijthof. Van harte, jij kunt vanaf volgende week stylish wind en regen trotseren. Iedereen onwijs bedankt en tot een volgende keer! Liefs

-Artikel tot stand gekomen via een samenwerking-