Durf jij het; een uitgesproken kleur aantrekken bij je ventje? Ik ben altijd best wel voorzichtig met kleur wanneer ik iets nieuws koop voor Jip. Hij is zo’n ander typetje dan zijn zus. Bloem heeft donker haar, donkere ogen en een lichte teint maar Jip daarentegen is een oer-Hollands binky om te zien. 

Blonde haartjes, lichte huid en lichte wenkbrauwen. Toen hij in de maak was, hebben duidelijk mijn genen met de scepter gezwaaid. Wanneer ik naar mijn peuter kijk, zie ik echt mijzelf van vroeger. Misschien dat ik daarom ook niet veel lef heb op het gebied van kleur wanneer hij toe is aan een nieuwe garderobe. In de zomer spring ik nog wel eens uit de band met hier en daar een geel of lichtblauw item maar in de winter ga ik toch vaak op safe. Grijs, zwart, donkerblauw en donkergroen dat is een beetje het kleurenpalet wat je in zijn kast zult vinden. Niet per se saai maar toch, voor een jongen van zijn leeftijd — meneer zit nog volop in de peuterpubertijd-fase — mag het best wat gezelliger allemaal! Wat zeker ook meespeelt bij mijn ‘veilige keuzes’ is het feit dat Jip in de winter niet zo’n mooi zongebruind huidje heeft waardoor sommige kleuren hem snel flets maken.

Vandaag is rood! De absolute modekleur van dit moment, je kunt er bijna niet omheen. Ieder merk, iedere collectie heeft wel één of meerdere items met rood erin. Ik moet eerlijk bekennen dat ik een haat-liefde verhouding heb met deze kleur. Het doet iets met mij, rood wekt iets in mij op. De kleur rood zul je niet snel in ons interieur vinden en je zult mij absoluut nooit in een rode auto zien rijden. Maar mode, dat is een heel ander verhaal. Inmiddels heb ik ervaren bij Bloem hoe ontzettend leuk en pittig rood kan staan. Wat een geweldige kleur om te dragen en combineren. Rood is tof, niet om in te wonen en om in te rijden maar wel om jezelf mee te verfraaien!

Review sweater Scully Red

Toen SKURK ons vroeg om een item te reviewen, lieten we ons graag verrassen met een door hen gekozen sweater. Je snapt misschien al waar dit naar toe gaat, yep: red it is! Ook Jip moest eraan geloven en mijn eerste gedachte was ‘Oh boy, dat gaat hem never nooit niet staan’. Daar was mijn veilige alter-ego weer. ; ) Maar Jip knalde zowat uit elkaar van enthousiasme bij het zien van de sweater en was helemaal trots tijdens het shooten. Het werd mij meteen duidelijk, deze jongeman heeft dringend kleur nodig in zijn leven. Geen veilig getut meer maar remmen los en gaan met die regenboog!

Wat staat het hem ontzettend leuk, rood! Lekker pittig en eigenwijs maar zeker niet flets. Hij staat er helemaal in te shinen, mijn kleine blije peuter! De sweater heeft een fijne pasvorm en valt goed om maat. Op de achterkant staan tekens van ‘het runenschrift’ die deels doorlopen naar het voorpand en op de linkermouw. De tekstprint en tekens zijn erop gezet in een mooie kleur grijs-groen, stoere combi met het rood! Deze kleur rood laat zich ook heel goed combineren met bruin, donkerblauw en legergroen. Jip wilde heel graag zijn all-time-favourite paarse Bergstein laarsjes aan maar een stoere bruine boot eronder is ook hartstikke tof!

Winactie:

Gaaf hè, rood voor boys : ) Wil je ook een toffe Scully Red in de kast van je zoontje hebben, doe dan mee met deze leuke winactie en wie weet stuurt SKURK binnenkort een leuk pakketje jouw kant op. Hoe doe je mee:

  • We stellen het op prijs als je de Facebookpagina’s van mamaisthuis en SKURK een like geeft.
  • Like het bericht over deze actie op Facebook zodat we je kunnen traceren mocht je de winnaar zijn.
  • Geef hieronder aan dat je meedoet met deze actie en voor wie je dit mooie item wilt winnen.

De actie loopt tot en met 27 september, daarna lees je hier wie binnenkort een echte ‘runenschrift’ sweater in zijn kast heeft hangen. Succes allemaal en een fijne dag!

Wintercollectie 2017

Het merk SKURK kennen we inmiddels al twee seizoenen en de liefde voor de mooie items die zij maken is eigenlijk alleen maar sterker geworden. SKURK staat voor stoere kleding waarbij subtiele details en prints het verschil maken. Iedere collectie weer met een ander thema. Alle items laten zich uitstekend combineren. Wat het merk ook ontzettend sterk maakt, is dat de items allemaal één basiskleur hebben, geen schreeuwerige kleuren bij elkaar maar de rust en eenvoud van een toffe basiskleur gecombineerd met stoere details en prints. Daar houden wij van. Less is more!

Deze collectie heeft als thema ‘De noordelijke landen van Europa’. Een oneindige inspiratiebron met zijn vele bossen, fjorden en meren. Een landschap wat gekenmerkt wordt door ruige gebieden en een beeldschone natuur waar het soms lijkt alsof de Vikings nog altijd aanwezig zijn en rendieren nog immer over de robuuste paden rennen. Een enorme hoeveelheid inspiratie wat een waanzinnige collectie opleverde. Het gevoel dat de Vikings, de natuur en de dieren van de Noordelijke landen oproepen is heel goed vertaald in alle stoere items. Zelfs hun basisalfabet, ‘het runenschrift’ bestaande uit 16 tekens vind je terug op de hippe sweaters. Een echte boys-collectie bestaande uit ruige prints, mooie stoffen, coole kleuren, stoere details en vintage wassingen.

Lees ook: Marlou en Helga, het creatieve brein achter SKURK

Winnaar: 

Hoera, we hebben een winnaar!! Barbara Gelens, deze prachtige stoere sweater komt jouw kant op, stuur je ons even een berichtje? Iedereen bedankt en een heerlijk weekend gewenst!