Als moeder van een klein kindje oriënteer je je al gauw op slofjes en later schoentjes. Baby’s ontwikkelen zich razendsnel en voor je het weet staan ze rechtop en zetten ze hun eerste stapjes.

Shoesme heeft een fantastische en tegelijkertijd verantwoorde lijn ontwikkeld speciaal voor die eerste stapjes van je kleintje en ik mocht ze voor jullie uittesten!

Shoesme pakketje

Shoesme was het eerste kinderschoenenmerk dat begon met het ontwerpen van schoenen speciaal voor de verschillende fases  in de ontwikkeling van kinderen. Dit heeft Shoesme vertaald naar de concepten BABY-PROOF® Smart; het oefenschoentje speciaal voor de eerste stapjes, en Extreme Flex®; de meest flexibele eerste loopschoenen. Beide concepten zien er niet alleen leuk uit, maar bestaan ook uit unieke eigenschappen. Ik heb van Shoesme de mooie kans gekregen de BABY-PROOF® Smart voor jullie te testen en hieraan een prachtige winactie te koppelen!

BABY-PROOF® Smart is een licht en soepel schoentje, speciaal ontwikkeld voor de eerste stapjes. BABY-PROOF® Smart biedt ondersteuning en is tegelijkertijd zacht en comfortabel, zodat de voetjes zonder belemmering kunnen ontwikkelen. Het schoentje is verkrijgbaar in maat 18-22 en een paar ervan staat hierboven op de foto te lonken naar de voetjes van mijn dochtertje Novah van 10 maanden oud. Gauw aan dus die mooie stappers!

blij met shoesme
Novah trekt zich sinds een maand of acht op aan alles wat zich hier in haar ogen voor leent. Álles … Had ik daar dus even mooi een dagtaak aan! Na een tijdje oefenen ontwikkelt dat optrekken en staan zich in een razend tempo en begint ze ook echt te lopen langs de bank, langs het tv-meubel en de keukenkastjes. Dan maakt je moederhart een sprongetje van trots! Toen ik benaderd werd voor een review van de Shoesme BABY-PROOF® Smart schoentjes hoefde ik dus echt geen tel na te denken. Ik kende Shoesme al, omdat mijn zoontje zijn eerste stapjes met de  Extreme Flex® heeft gezet en dus was ik erg nieuwsgierig naar deze ‘baby uitvoering’ van Shoesme.

shoesme-onderkant-768x1024

De schoentjes zijn echte eyecatchers. Glimmend zilvergrijs met sterretjes op de zijkant. Meisjesachtig en toch lekker stoer en eigenwijs. Wat ik als eerste deed toen ik ze uit de doos haalde, was de schoentjes ‘dubbelvouwen’. Ik weet namelijk dat Shoesme schoentjes erg flexibel zijn, maar kon me niet goed voorstellen hoe de zool voor een baby gemaakt zou zijn. Voor mijn gevoel moet een baby namelijk zoveel mogelijk op blote voetjes lopen, als dat even kan. Ik vouw de schoentjes zonder moeite dubbel en merk tot mijn verbazing dat de zool echt zo flexibel als een babyslofje is. Dit terwijl deze op het eerste gezicht lijkt op een normale sneakerzool. Novah heeft de schoentjes al gauw te pakken als ik even ben afgeleid en zit er vrolijk op te kauwen. Er komt hier namelijk een vijfde tand door, dus alles moet het momenteel ontgelden. Gauw ontfutseld, baby op schoot en schoentjes aan. En toen riepen wij thuis in koor: “Ahhh wat mooi!”, en haar broertje verrast: “Novah schoentjes aan!” Novah zelf moest hier toch echt even over nadenken. Ze heeft wel slofjes gedragen, maar liep thuis tot nu toe vooral op sokjes met een anti-slip profieltje onder de voet. Shoesme is dan wel echt iets heel anders. Ze loopt in het begin als een dronken zeeman langs de bank en gaat af en toe zitten om die gekke lange dingen (veters) eens te inspecteren, maar al gauw worden haar stapjes steviger. Ter info: Novah loopt nog niet los, maar staat zomaar 15-20 seconden stabiel los op haar plaats. De overgang naar losse stapjes is nog iets te spannend, maar we zien aan alles dat dit er bijna zit aan te komen. Aan een hand loopt ze heel dapper mee en dit gaat met de BABY-PROOF® Smart verbazingwekkend snel goed. Ze is heel snel aan de schoentjes gewend. Wat is dit een aanwinst voor Novah en voor ons en wat een genot om ons kleine meisje te zien lopen op echte schoentjes!

aan de hand

Over het gemak waarmee Novah wegloopt op deze eerste stapschoentjes ben ik enigszins verbaasd, omdat de BABY-PROOF® Smart een echte schoen is. Hij is gemaakt op een leest en met een verstevigde hiel, foamings voor comfort en een soepel zooltje. Dit is dus een ‘serieuze’ stapper en niet zomaar een volgend gemakkelijk en leuk uitziend slofje. De BABY-PROOF® Smart is helemaal afgestemd op de voetjes van kindjes die net gaan stappen, zodat ze dit goed onder de knie krijgen en met de juiste ondersteuning. Het voelt voor mij erg fijn dat ze deze extra ondersteuning heeft bij het zetten van haar eerste stapjes. Al moet zij zelf heel even wennen aan de extra grip die ze door deze zool krijgt op de ondergrond waarover ze loopt. Hier in huis is dat een houten vloer.

stappen

Belangrijke informatie om te weten bij aankoop van een paar Shoesme BABY-PROOF® Smart schoentjes:

  • De soepele antislipzool is veilig getest op kleurstof voor kinderen van 0-3 jaar.
  • De schoentjes worden ontworpen in Nederland (Tilburg) en handgemaakt in Portugal: http://www.shoesme.nl/shoesme.

En dan nu het állerleukste gedeelte van mijn blog. Ik mag nog iemand heel blij gaan maken met een paar Shoesme BABY-PROOF® Smart schoentjes voor de eerste stapjes van je kleintje!
Benieuwd uit welke schoentjes jij kunt kiezen? Kijk dan gauw op http://www.shoesme.nl/eerste-stapschoenen en fingers crossed!
De hele najaarscollectie vind je hier: http://www.shoesme.nl/baby/babyproof-smart-babyschoenen, echt een prachtige collectie.

WINACTIE:

Hoe maak je kans op een paar toffe Shoesme BABY-PROOF schoentjes (in een kleur en maat naar keuze):

  • Geef hieronder aan dat je mee wilt doen met deze actie.
  • Like de pagina’s van mamaisthuis en Shoesme op Facebook.
  • Geen vereiste, maar we waarderen het als je het bericht op Facebook een like geeft, iemand tagt die deze actie niet mag missen of het bericht deelt op je eigen pagina.

De actie loopt tot en met zondag 4 december. Op 5 december, pakjesavond, gaan we iemand heel blij maken. Heel veel succes. Ik duim voor jullie!

Winnaar:

Hoera, voor Larynda Mcnab zit er vandaag een extra pakje in de zak van Sinterklaas. Van harte, neem je contact met ons op zodat je kunt gaan shoppen bij Shoesme? Iedereen bedankt voor het meedoen en een heerlijke pakjesavond!