Wanneer je dochter al vanaf haar vierde supertoffe jurkjes ontwerpt, kan je het als moeder natuurlijk niet laten om haar op te geven voor ‘Different‘. Dit nieuwe concept van Zazi Brands is het eerste fashion-on-demand merk voor kinderen waarbij een item wordt gemaakt naar eigen ontwerp.

Bij mamaisthuis kreeg een kleine designer de kans dit unieke concept uit te proberen. Mijn dochter Romy van 7 werd hiervoor geselecteerd en mocht een shirt voor zichzelf en voor mama gaan ontwerpen. Supertof. Alle kleurtjes werden verzameld en ze ging meteen aan de slag. Eerst gingen we naar www.goodinbeingdifferent.com om ons goed voor te bereiden. Romy heeft het altijd warm dus dat moest een shirt zonder mouwen worden. Tijdens het bedenken en uittekenen van het ontwerp had Romy het best moeilijk. Ze is gewend om in haar TopModel boeken te ontwerpen waarbij ze alles zelf bepaalt. En nu zat ze ‘vast’ aan het ontwerp van het shirt. Ze kon er geen dingen aan en ‘op’ maken. Daar had ze moeite mee.

Haar broer Jamie van 6 wist al heel erg snel wat hij voor shirt wilde ontwerpen. Jamie is namelijk gek op Zweden en Volvo. Dus hebben we gevraagd of Romy en Jamie een shirt mochten ontwerpen in plaats van dat Romy één voor zichzelf en één voor mij zou maken. Dat was prima dus ook Jamie ging ijverig aan de slag.

Hij wilde een shirt met de Zweedse vlag erop, het Volvo logo en zijn naam. Het ontwerp zag er top uit maar hij wilde graag een shirt waarbij je de potlood- en stiftstrepen niet zag. Gelukkig ben ik zelf erg handig met Adobe Photoshop en heb zodoende zijn ontwerp vertaald naar een ontwerp in Photoshop. Daarna hebben we deze geprint op dik papier en heeft Jamie er zelf Volvo en Jamie op geschreven.

Romy wilde ook een achtergrond op haar shirt die ze niet met stift of iets dergelijks kon maken dus hebben we een aquarel achtergrond gemaakt op de computer. Deze weer op dik papier geprint en daarna heeft ze alles er zelf opgetekend.

Jamie vond het fantastisch zijn eigen shirt ontwerpen. Hij wilde er nog wel meer maken. Heel erg leuk om te zien. Romy vond het lastiger en voelde zich wat beperkt. Nu heeft ze ook al veel ervaring met ontwerpen en is vooral de vrijheid voor haar fijn. 

Daarna was het wachten tot de ontwerpen ook echt gefabriceerd zouden gaan worden. Na een aantal weken kregen we het pakketje thuis. Het shirt van Jamie zag er perfect uit! Hij gaat was in was uit en blijft ook erg mooi! Hij is er echt super blij mee. Het shirt van Romy viel wat tegen doordat het aquarel bijna niet te zien was en het niet helemaal klopte qua kleur.

Toch vond ze het erg leuk om eens te doen en zijn ze beiden blij met het resultaat. Een shirt dat je helemaal zelf hebt ontworpen is natuurlijk erg stoer. Het ontwerpproces was hartstikke leuk om te doen. Een aanrader om eens uit te proberen, zeker met dit druilerige weer in de zomervakantie. 

Groetjes Chantal, Romy en Jamie