Los ging ik toen ik wist dat ik zwanger was van een meisje. Onder invloed van hormonen leefde ik mij helemaal uit op roze, roezels, strikjes, hartjes en alles wat onder de noemer zoet-schattig-en- girly valt. 

Kwijlende baby met tule

De waslijn met de eerste kleertjes was vooral heel veel roze en pastel. Nu kon ik mij redelijk inhouden met aankopen maar wát ik kocht viel absoluut onder de noemer ‘mommy’s little principessa’. Wist ik veel dat een liggende baby geen behoefte heeft aan kant op haar bips of leuke strikjes op haar schouders. En dat het ‘beeldige’ wel een beetje weg is wanneer een kwijlende baby met een tulerokje gaat kruipen, had ik ook een beetje verkeerd ingeschat. Heel leuk al die poppige rokjes en jurkjes maar als een baby kon praten dan riep het heel hard ‘comfy maaámá!’ Een soepel zittend shirt en comfortabel leggingbroekje volstaat prima in deze eerste fase.

Pas toen de dame kon lopen, ging ik weer los op leuke — soms ietwat onhandige — items. Gelukkig was de markt voor meidenkleding echt ontzettend ruim. Meisjes hebben nu eenmaal het geluk dat ze veel aankunnen en dat er zodoende afgewisseld kan worden. De ene dag een rok of jurk, de andere dag een stoere broek. De ene dag kleurt roze en de andere dag blauw. Uiteraard kan roze ook prima voor een jongen, leuk zelfs maar een rokje of jurkje zie je nog niet zo heel veel voorbij komen in het straatbeeld.

jongenskleding winter 2018 new brand dutch brand

Joggers waren baas

Toen ik een paar jaar geleden zwanger was van een jongen werd mij wel eens toegefluisterd dat het best lastig is om leuke jongenskleding te kopen. Ik zag het probleem niet zo; na jaren tuttebellen met de dame was ik toe aan stoere boysfashion. ‘Mijn zoontje gaat ‘m wel even rocken’, dacht ik. Boy o boy wat heb ik mijn weg moeten vinden in modeland. Ik had al snel door dat de keuze een broek, broek of een broek was en stugge jeans waren al helemaal uit den boze. Mijn kleine vriendje liep pas met 22 maanden dus joggers waren hier lange tijd ‘baas’.

Ik heb onwijs moeten wennen aan altijd maar weer een broek. Jeans leken toch vaak vooral op jeans en het arsenaal aan kleuren voor een toffe joggingbroek was ook niet skyhigh. Kan ik hem echt geen leuk rokje met maillotje of kek jurkje aantrekken? Tja, wat niet kan, hij praat nog niet …  : )

jongenskleding dutchbrand Tumble en Dry

De favorieten van meneer

Inmiddels heb ik mijn weg een beetje gevonden. Bij mijn stoere vent past vooral een comfy sportieve look. Wij hebben dan ook een aantal merken waar we fan van zijn. Gewoonweg omdat we bij deze merken altijd slagen en de kwaliteit ons nooit teleurstelt. Zo draagt hij al sinds hij een dreumes was het merk Tumble ‘N Dry. Ik vind dit echt een van de leukste merken voor stoere jongens. De kwaliteit is mooi, de items ieder seizoen verrassend en toch herkenbaar en de prijs enigszins betaalbaar.

Tumble ‘N Dry is het merk dat hier het meest gedragen wordt. Niet in de laatste plaats omdat de pasvorm echt perfect aansluit bij het figuur van mijn zoontje. Veel items hebben een slimfit pasvorm en ook de jeans vallen mooi slank, top! Outfits voor de drukke beweeglijke kleuter moeten vooral heel comfortabel zijn en een beetje matchen met zijn uiterlijk. Hele felle kleuren doen niet zo veel voor hem. Mooie blauwe, groene of grijze tinten zijn hier een hit. Bij dit merk kan ik met deze criteria goed slagen.

jongenskleding dutchbrand Tumble en Dry

Naast Tumble ‘N Dry dragen we hier ook het prachtige merk Vingino en het betaalbare merk NAME IT. NAME IT heeft eveneens mooie pasvormen. Vooral de slimfit shirts en longsleeves zijn een aanwinst. En voor welke mama geldt niet: een goedkoper merk is erg prettig naast alle duurdere merken want de omloopsnelheid van kleding van een klauterende en stuiterende kleuter ligt best hoog!

New brand coming

Zonen zijn hartstikke leuk en inmiddels vind ik de mode voor kleine meneren ook steeds interessanter. Wel vind ik het erg jammer dat steeds meer merken stoppen met het ontwerpen van jongenskleding en vooral de nadruk leggen op de meiden. Mijns inziens is die markt al heel ruim en is er juist voor de boys behoefte aan meer leuke merken.

LEVV Labels Boys ss19

Tipje van de sluier: volgend seizoen komt LEVV Labels met een werkelijk prachtige jongenscollectie. Een keer iets heel anders maar echt een aanwinst voor iedere fashionminnende boysmom!

Heb jij nog leuke tips op het gebied van jongenskleding? Welke merken draagt jouw zoon graag? Laat het gerust weten in de comments … leuk!